ANA SAYFA > İZMİR > Batur: Başlamak, işin yarısıdır

Batur: Başlamak, işin yarısıdır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Batur: Başlamak, işin yarısıdır

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu (İZGEP) üyeleriyle bir araya gelerek, Konak’ta belediyenin yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

İZGEP Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ moderatörlüğünde yürütülen toplantıda Başkan Batur, platform üyelerinin yönelttiği soruları samimiyetle yanıtladı, önerilerini dinledi. Konak Belediye Başkanlığı görevinin ilk aylarında İZGEB üyeleriyle bir araya geldiklerinde dile getirdikleri projelerin yüzde 70’ini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Batur, özellikle kentsel dönüşüme vurgu yaptı. Gültepe imar planlarıyla ilgili durdurma kararının bölge için zaman kaybına sebep olduğunu söyleyen Batur, bu dönem Gültepe ya da Beştepeler olsun, kentsel dönüşümüm başlamasını istediklerini belirterek, “En azından bu dönem, iki bölgeden birinde dönüşüme başlamak istiyoruz. Başlamak, işin yarısıdır” dedi.

Merkezde ne varsa, dönüşüm bölgesinde de olacak
Kentsel dönüşümün yapılacağı bölgelerde sosyal hayatı zenginleştiren yatırımlara öncelik verdiklerini anlatan Başkan Batur, sosyal tesis ve merkezlerin sayısını artırdıklarını ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Konak’ta dönüşüm birinci önceliğimizdi. Dönüşüm yapılan mahallelerde, kentin merkezinde ne varsa aynısı orada da olsun diye bir duruşumuz vardı. Bu duruşa uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm yaptığımız Gültepe ve Toros bölgesinde bir sosyal tesis alanını tamamladık. İçinde nikah salonu, düğün salonu, kadınlara yönelik semt merkezleri, okul öncesi eğitim, spor çalışmalarının yapılacağı alanların olduğu kompleksimizi bitirdik. Gültepe Spor Tesislerimiz de tamamlandı. O bölgede özellikle gençlerin spor yapabileceği güzel bir tesis oldu. 1.Kadriye Mahallesinde de Beştepeler bölgesinin ihtiyacını karşılayacak sosyal tesisimizin kaba inşaatı tamamlandı. Aynı Toros’taki gibi semt merkeziyle, pazaryeriyle, nikah salonuyla, amfi tiyatrosuyla bölgenin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis olacak.”

Tarihle iç içe
Başkan Batu, kentsel dönüşümün yanı sıra tarihi ayağa kaldıran ve günümüzle buluşturarak işlevsel kılan projelere dikkat çekti. Batur, Yenişehir ve Hilal’de Roman Kültür Merkezi ve Gençlik Destek Merkezi’nin tarihi binalarında hizmete başladığını, Kemer İstasyonu’nun hangar binasının ise Mimarlık Müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi. Basmane’de Kıllıoğlu Hamamı ve Silahhane binasındaki çalışmaların sürdüğünü, Kestelli’deki Yemişçizade Konağı’nın ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yaptıkları protokolle Cumhuriyet’in 100. yılında İzmir’e yakışır bir şekilde Kurtuluşumuzun 100. Yılı Anı Evi olarak kapılarını açacağını belirtti. İkiçeşmelik’te tarihi İstiklal Okulu’nun Yenilikçi Öğrenme Merkezi olarak çocukların kullanımına açıldığını da hatırlatan Başkan Batur, “Yenilikçi Öğrenme Merkezimiz Tarkem’le beraber ve valiliğin desteğiyle yaptığımız bir proje. O bina, eski İstiklal Okulu. Bilgi çağındayız ve bu merkezde robotik kodlama gibi yenilikçi bilgiler çocuklara aktarılıyor. İlkokul çağındaki çocuklarımızı, özellikle de merkezin bulunduğu çevredeki çocuklarımızı ve semt merkezlerimize giden kadınların çocuklarını faydalandırıyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karaca Sineması'nda kısa filmlerle ısındılar
Sonraki Haber Bayraklı’nın okulları dezenfekte ediliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?