ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Tugay: KENT AŞ'nin iflas riski var...

Başkan Tugay: KENT AŞ'nin iflas riski var...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Tugay: KENT AŞ'nin iflas riski var...

Karşıyaka Belediyesi olağan Haziran ayı meclisi gerçekleşti. Başkan Cemil Tugay yönetiminde gerçekleşen meclise KENT AŞ’nin mali yapısı üzerine yapılan düzenlemeler damgasını vurdu.

SERMAYE AKTARIMI HAKKINDA ÖNERGEOturumda, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu, Türkan Saylan Kız Konukevi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, İsmail Cem Düğün Salonu ve Kültür Merkezi, Deniz Baykal Kültür Merkezi, Zühtü Işıl Spor Salonu, Yüzme Havuzu ile Soğukkuyu Mahallesi Çok Katlı Pazaryeri Düğün Salonu’nun Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından belirlenecek değer üzerinden 10 yıllık intifa hakkının yüzde 96 hissesi Belediyeye ait olan Kent A.Ş.’ne ayni sermaye olarak aktarılması hakkında önerge verildi."KENT A.Ş'NİN İFLAS RİSKİ VAR"Yaşanan tartışmalar üzerine söz alan Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cemil Tugay KENT A.Ş’de iflas riskinin olduğunu belirterek: “ Bu zararı kapatmak için sermaye azaltmayı istedik ancak yapılan incelemede sermaye arttırılması gerektiği yoksa iflas durumunun söz konusu olacağı ortaya çıktı. O nedenle de aynı sermaye artışına gitmeye karar verildi. Kağıt üzerinde 10 yıllık kullanma hakkını devrederek ve sermaye arttırarak şirketi riskli durumdan kurtaracağız. Bunun için hızlı bir karar almamız gerekiyor. Önümüzdeki aya bırakmadan hemen bugün komisyonda görüşerek oylara sunmayı arzu ediyoruz. Asli Ticaret Mahkemesi, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu, Türkan Saylan Kız Konuk Evi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, İsmail Cem Düğün Salonu ve Kültür Merkezi, Deniz Baykal Kültür Merkezi, Zühtü Işıl Spor Salonu, Örnekköy’de bulunan spor salonu ve Çok Katlı Pazaryeri Düğün Salonu’nun gibi taşınmazları değerlendirerek değer tespiti yapacak ve bir, iki tanesi ayni sermaye olarak KENT A.Ş’ye aktarılacak” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 2 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 33. Uluslararası İzmir Festivali'nde ''Yeni yorumlar''
Sonraki Haber Karşıyaka Sanat Derneği’nden muhteşem konser…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?