ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Tugay ''Kadın Erkek Eşitliği Şartı''na imza attı

Başkan Tugay ''Kadın Erkek Eşitliği Şartı''na imza attı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Tugay ''Kadın Erkek Eşitliği Şartı''na imza attı

Karşıyaka Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı koyacak çalışmalar yürütmek üzere, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından hazırlanan ’Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’na imza attı. Belediye Meclis Salonu’nda bürokratlar, meclis üyeleri ve çalışanların da katıldığı törenle taahhütnameyi imzalayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bu imzayla; eşitlik ilkesini tüm politikalarımızda, tüm örgüt yapılanmamızda ve tüm uygulamalarımızda tam olarak dikkate alacağımızı resmi olarak taahhüt ediyoruz” dedi.

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından, yerel yönetimler eliyle toplumda kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı, Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde uygulamaya geçirilecek. İmzalanan taahhütname uyarınca; günlük yaşamda ve yerel yönetim politikalarında kadın - erkek eşitliği geliştirmek için iki yıl içerisinde ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ oluşturulacak. Plan kapsamında kadınlara yönelik eğitim, istihdam, şiddet, katılım, kentsel hizmetler ve sağlık alanlarında politikalar belirlenecek ve hayata geçirilecek. Bu planı oluşturma aşamasında ve uygulama aşamasında tüm ilgili sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşlarla etkileşime geçilecek. 

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayarak, belediye ve kent özelinde eşitlikçi politikalar üretirken, bir yandan da toplumsal farkındalığın artmasına katkı koymayı hedeflediklerini aktaran Başkan Tugay, “Karşıyaka Belediyesi olarak, değerli kadınlarımızdan yana gösterdiğimiz duruşu, eylemliliği ve kararlılığı, ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’na attığımız imza ile bir kere daha ortaya koyuyoruz. Bugün bu imzanın felsefesini Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yol göstericiliğinde gerçekleştirilen devrimler oluşturmaktadır. Bu anlayış ve inançla, kendi bünyemizde göstereceğimiz tavrın, hayatın her kesiminde karşılık bulması için çalışacağımıza tekrar söz veriyoruz. Üstlendiğimiz öncü tavrın herkese örnek olmasını diliyorum” dedi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP Karşıyaka'da ilk aday belli oldu
Sonraki Haber İzmir’de karla mücadele

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?