ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Tugay: 212 Milyon TL borcumuz var

Başkan Tugay: 212 Milyon TL borcumuz var

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Tugay: 212 Milyon TL borcumuz var

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay özel bir internet televizyonunda yaptığı açıklamada Karşıyaka Belediyesi’nin 212 Milyon Türk Lirası borcu var olduğunu açıkladı.

Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent AŞ’nin borcu konusunda henüz net rakamların eline gelmediğini ifade ederek, “Borçlar konusu netlik kazanmadı” dedi.

Başkan Tugay, hedefinin 5 yılın sonunda borçsuz belediye bırakmak olduğunu ifade ederek, “yatırımlar konusunda da ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız” diyerek tedbirli olacaklarını söyledi.
Geriatri Merkezi’nin satışı konusunda meclisin kendisine yetki verdiğini işfade ederek, bu konuda şu açıklamada bulundu:
“Satış konusunda bana meclis yetki verdi. Pek çok haciz kararı var. Borçlarımızı ödemek için nakte ihtiyacımız var. Bunları onur kırıcı buluyorum. Kaynak olarak elimizdeki geriatri merkezi ve 11 daire var. Arsa müteahhüte kat karşılığı verilmiş, 11 daire alınmış ancak bunların üzerinde haciz kararı var. Şartlı satıyorsunuz. İlk etapta çok geçikmiş borçları kapatabiliriz. Yapılandırabiliriz. Personelin ikramiye alacaklarını ödeyebiliriz. Geriatri binasını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne satmak istiyoruz. Ancak 2 yıldır kullanılmamaması. Biraz harap hale gelmesi değer düşüklüğüne neden olmuş. Kişi veya özel kuruma satarsanız hak edilmişten ucuza gidecek. Kamuya gitmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi devralırsa kamuya hizmet edecek şekilde devam eder. Değer tesbit komisyonu (28 milyon TL)  değer biçti. Biz bu binayı işletemiyoruz. Yapabilme gücümüz yok. Ya olduğu gibi bırakacağız veya birilerine kiralama veya satma yoluna gideceğiz.  Böyle olursa tadilattan dolayı da 5 yıl para gelmez. En iyisi Büyükşehire satmak. Tabi o da alırsa.”
Başkan Tugay, belediyede kadroyu değiştirmesi konusunda değişimler konusunda şöyle dedi:
“20 yıldır Karşıyaka’da yaşıyorum. 10 yıldır parti üyesiyim. Pek çok insan tanıyorum. Belediyede çok insan tanıyorum. Bunlardan birisi de Nilüfer Pakoğlu 30 yıldır belediyede bürokrat olarak çalışıyor. Herkesi tanıyıor. Ona danışıyorum. Ayrıca belediyede, partride çok fazla tanıdığım insan var. Partiden aldığım bilgiler var. Benim gözlemlerim var. Seçim süresince gelen veriler ve şikayetler var. Bunların yarattığı bilgi birikimiyle değişimler oldu. Problemlerin olduğu yerleri hemen değiştirdim. Kendi gözlerimle gördüğüm yanlışla,  kararlar sonucu değişim yaptım.  Biraz daha da değişiklik olacak. Belirli zaman tanıdığım ve beklediğim arkadaşlarımız da var. Onlarla ilgili de önümüzdeki günler içinde tasarruflarımız olacak. Benimle iletişimi olanlar ve bana güven verenlerle, çalışanlarına güven verecek insanlardan bahsediyorum. Bunlarla hiçbir geçmişim yok. Dışarıdan bir başkan yardımcısı transfer ettik. Doğru karar olduğunu gördük. Çok çalışkan. Aldığım tepkiler yüzde doksandokuz olumlu diyorlar.  Bir zabıta müdürünü değiştirdi. Bana çarşı bilmem kaç yıl sonra zabıta gördü dediler. “
Çarşının geneli için bir proje yapmak istediklerini de belirten Tugay, stadın yapılmasını istediklerini ancak yapılması ellerinde değil, Gençlik Spor Bakanlığında, dolayısıyla TOKİ’de olduğunu belirtirken, “çeşitli duyumlar var. Ama şu ana kadar netlik yok. Duyumlar üzerine konuşuyorum. Stat için sıkıntı var diye düşünüyorum.  Hamza Dağ’a da gerekli cevabı verdim ama karşılığı gelmedi. Bizden ne istiyorlarsa yapmaya hazırız. Benim tedirginliğim oraya stadın yapılmaması halinde AVM yapılması durumu. Ama buraya AVM veya başka bir şey yapılmamasını garanti etmeliler. 16 milyon TL para harcadıktan sonra buraya stat yapmazlar mı bilemiyorum. Ancak en mantıklısı stat yapılması. Eğer Yalıda taraftarımızın istediği Zübeyde Hanım Stadı yapılacaksa yapılmasını istiyorum. Şık, güzel bvir stat olmalı. Çevre düzenlemesi bize ait. Bu koonuda elimizden gelen herşeyi yapacağız. Orayı estetiği olan bir stat haline çevireceğiz. Belediye olarak katkımız bu olabilir” dedi.
Başkan Tugay, Karşıyaka’nın futbol takımı konusunda da şöyle dedi:
“Play Off da Cuma günü Van Büyükşehir Belediyespor ile maçımız var. 2. Ayağı Van’da. Katkı koyabileceğimiz Cuma oynanacak maça herkes gelmeli. Kulübe bildirdim. Maça gelmek isteyen bilet parası olmayanlara bize bildirin gereğini yapalım dedim. Ben takımın da taraftarın da yanındayım. 2. Lige çıkmasını çok ama çok istiyorum. Benim beklentim taraftarın hemen gidip biletlerini almaları. “

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1
Önceki Haber Karşıyaka Halk Eğitim'in Nakış ve Mefruşat sergisi açıldı
Sonraki Haber Özel çocuklardan özel projelere devam

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?