ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Tugay 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamasına katıldı

Başkan Tugay 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamasına katıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Tugay 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamasına katıldı

Tam kapanma uygulamasının ilk gününde İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlandı.

Türkiye'de 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sürecek tam kapanma uygulamasının ilk gününde Gündoğdu Meydanı'na "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı dev bir çelenk bırakıldı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası'nın ortaklaşa organize ettiği kutlamaya Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı.

1 Mayıs Marşı'nı söyleyen, halay çekip sloganlarlar atan grup hükümete eleştirilerde bulundu. Yazılı açıklamayı okuyan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Yasaklara ve baskılara rağmen 1 Mayıs’ta söyleyecek sözümüz, büyüteceğimiz umudumuz var" dedi.

Yazılı açıklamada şöyle denildi: "Aklı, bilimi, emeği ve insan yaşamını öncelemeyen bir anlayışla yönetilen bizler, ağır bedeller ödüyoruz. Yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, krizler, eşitsizlik, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunmayan bu düzen Covid-19 küresel salgınıyla insanlığın geleceğini tehdit ediyor. Salgın sonrası hızla artan işsizlik, yoksulluk ve sağlık hizmetlerine ulaşmadaki eşitsizlik bunun en büyük göstergesi oldu. Ülkemizde iktidar Covid-19 salgınında işçileri, emekcileri koruyamamıştır. Onları Covid-19 karşısında korumasız bırakarak, işsizliğe, yoksulluğa ölüme terk etmiştir. 

Tam kapanma dedikleri önlemlerde biz yokuz: Çalışanlar hastalanmaya, çalışmayanlar da açlığa mahkum ediliyor. Ne pahasına olursa olsun “çarklar dönecek” inadıyla, insan yaşamı piyasaya kurban ediliyor. Yeterli aşı tedarik edilemiyor. Göz göre göre hastalanıyoruz, ölüyoruz ve tükeniyoruz! “Böyle salgın mücadelesi olmaz” diyor ve yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz."

Açıklamanın ardından İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de "Tedbirleri alamıyorlar, koruyamıyorlar. Çarklar dönsün diye işçinin emekçinin yaşam hakkı risk altına alınıyor. Bugün temsili bir kutlama yapıyoruz. Yine bu alanı hınca hınç doldurup bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar mücadelenin önüne geçemeyecekler" diye konuştu.

Herkese aşı, herkese gelir desteği sağlansın, acil ve zorunlu işler dışında 4 hafta çarklar durdurulsun. Çalışırken hastalanan emekçiler için Coviod-19 iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilsin. Kod 29 ve ücretsiz izin zulmüne son verilsin"

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'dan Ankara'da 40 fark
Sonraki Haber Mavişehir'de çınar ağaçlarının sökülmesine tepki

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?