ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Soyer, Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi’ne katıldı

Başkan Soyer, Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi’ne katıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Soyer, Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi’ne katıldı

5. Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi'ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzmanları, profesyonelleri size rehberlik etmek için ellerinden gelen gayreti gösterecekler” dedi.

Balçova Termal Otel'de yapılan 5. Türkiye – Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Başkan Soyer ile birlikte Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 59. ve 60. hükümetlerde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Kürşat Tüzmen, Türkiye – Irak Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, Irak'tan federasyon, birlik ve oda başkanları ile girişimciler yer aldı.

İzmir potansiyel sunuyor
Irak'tan gelen iş insanlarını İzmir'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir coğrafi konumu nedeniyle yüzyıllar boyu Doğu'yu Batı'ya bağlamış. Şehrimiz İzmir, Asya ile Avrupa arasındaki köprü görevini bugün de sürdürüyor. Gün geçtikçe küreselleşen dünyada İzmir’in coğrafi, iktisadi ve kültürel değeri giderek daha da artmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, şehirdeki tüm paydaşlarımızla birlikte bu değere değer katmak için çalışıyor. İzmir’in ticari, kültürel ve turistik hacmini büyütmek için kapsamlı bir strateji uyguluyoruz. Kadim komşumuz Irak ile Türkiye’nin ticaret hacmi 2020 yılında 20 milyar dolar seviyesini aştı. Elbette bu rakam çok daha üst seviyelere çıkabilir. 50 milyar dolar neden hedeflenmesin? Irak ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkinin temel sektörleri olan sanayi, enerji, inşaat ve tarım aynı zamanda İzmir’in de en gelişmiş sektörleri. Bu noktada İzmir, Irak ve Türkiye arasındaki ticaret hacmini büyütmek için ciddi bir potansiyel sunuyor. İzmir’in gelişmiş sanayisi ve işlenmiş tarım ürünleri, İzmir ve Irak arasındaki doğrudan ticarete pek çok yeni kalemin dahil olmasını sağlayabilir. Bu konuda, ekiplerimiz çok ciddi çalışma yapmak için hazır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzmanları, profesyonelleri size rehberlik etmek için ellerinden gelen gayreti gösterecekler” dedi.

Türkiye – Irak Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç ise, “İzmir Ege'nin incisi, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri. İzmir, sanayi ve tarım şehri. Geleceği parlak olan illerden biri. Irak ise bizim için çok önemli, kardeş bir ülke” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gastronomi Turizmi Semineri Başlıyor
Sonraki Haber Dünya Yoga Günü etkinliğine büyük ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?