ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Selvitopu meclis üyelerini bilgilendirdi

Başkan Selvitopu meclis üyelerini bilgilendirdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Selvitopu meclis üyelerini bilgilendirdi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, koronavirüs salgınına karşı yürüttükleri mücadele ve önlem çalışmaları hakkında, Karabağlar Belediye Meclisi’nin CHP ve AK Parti gruplarını ayrı ayrı bilgilendirdi. Meclis üyelerinin önerilerini de dinleyen Başkan Selvitopu, “Tüm dünya gibi ülkemizi de derinden sarsan bu salgına dört bir koldan mücadele veriyoruz. Bu süreçte popülizm yapmadan, mağdur yurttaşlarımızın da yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

Karabağlar Belediye’nin ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirilen buluşmalarda, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına özellikle dikkat edildi. Başkan Selvitopu önce CHP, daha sonra da AK Parti gruplarına, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Meclis üyelerine görüntülü sunum da yapıldı.

Salgın ülkemize sıçradığı andan itibaren hemen kriz masası oluşturduklarını ve gerek vatandaşların, gerekse belediye çalışanlarının sağlığını korumaya yönelik adımlar attıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Toplu yaşam ve kullanım alanlarının dezenfekte edilmesinden pazaryerlerinin düzenlenmesine, maske üretiminden mağdur yurttaşlarımızın yanında olmaya kadar çok boyutlu bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Başkan Selvitopu, toplum sağlığını korumak amacıyla vatandaşların sıklıkla kullandığı parklar, pazaryerleri, sokak, cadde ve bulvarlarda, düzenli aralıklarla dezenfeksiyon çalışması yaptıklarını, ana hizmet birimlerinin girişlerine dezenfeksiyon kabinleri yerleştirdiklerini söyledi. Bu çalışmalarının koordinasyonunu da uydu teknolojisinden yararlanarak, coğrafi bilgi sistemi üzerinden sağladıklarını bildirdi.
 
İzmir Pazarcılar Odası’yla yapılan görüşmeler sonucu pazaryerlerinde ciddi önlemler alındığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Uzun uğraşlar sonucu buralarda düzeni sağladık. Maske ve dezenfekten kullanımından tezgah aralarının yeterli açıklıkta olmasına kadar bir çok ayrıntıya dikkat ediyoruz. Pazaryerlerimizin her noktasına uyarıcı afişler astırdık” dedi.
Barış Semt Merkezi’nde gönüllülerden oluşan bir ekiple maske üretimine başladıklarını ve bunları pazaryerlerine, hizmet binalarına gelen vatandaşlara ücretsiz dağıttıklarını belirten Başkan Selvitopu, ilçedeki tüm muhtarlara da maske ve dezenfektan verdiklerini hatırlattı. 

Yeniden açılmalarına izin verilen berber, kuaför ve güzellik salonlarını dezenfekte ettiklerini; Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun zemin katını da, salgına karşı mücadele veren sağlık çalışanlarına tahsis ettiklerini söyledi.
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (KARBEM) online eğitime geçildiğini bildiren Başkan Selvitopu, sınavlara hazırlanan bin 350 öğrencinin bu hizmetten ücretsiz yararlandığını vurguladı.
  
Koronavirüs salgınının yeni mağdur kesimler yarattığına da dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Zaten Sosyal Destek Kartımızla 2 bine yakın ailemizin bütçesine katkı koyuyoruz. Ayrıca ihtiyaç duyan asker ailelerini destekliyoruz. Ancak salgın nedeniyle binlerce vatandaşımız mağdur oldu. Ramazan ayını da dikkate alarak, içinde kuru gıda ve hijyen ürünlerinin yer aldığı kolilerin dağıtımına ağırlık verdik. Gerek Sosyal Destek Kartı gerekse koli dağıtımlarımızla, Ramazan süresince ulaştığımız kişi sayısı 10 bin kişiyi aşacak” dedi.

Bu süreçte sokak hayvanlarını da unutmadıklarını belirten Başkan Selvitopu, özellikle kısıtlama günlerinde dağıtılmak üzere 4.5 ton köpek, 1.8 ton da kedi maması aldıklarını bildirdi.
  
Başkan Selvitopu, salgına karşı etkin ve sistemli bir mücadele verirken, başladıkları yatırımların hızla sürdüğüne de dikkat çekerek, şunları söyledi:  “Kibar Çok Amaçlı Tesis, Nasrettin Hoca Çocuk Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Merkezi, Limontepe Semt Merkezi, Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi gibi projelerimiz hızla devam ediyor. Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi’ndeki çalışmalar yeniden başlıyor. Asfalt tesisimiz yoğun bir şekilde çalışarak, özellikle sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde tonlarca asfaltı ilçemiz sokaklarına seriyor. Bu süreçte tarımı da unutmadık. Kavacık’ta vatandaşlarımızın tarlalarına, bağlarına ulaşması için yeni yollar açılmasına ağırlık veriyoruz. Tırazlı’da hayvancılığı destekliyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Arda: Payları kesmek salgınla mücadeleye darbe vurmaktır
Sonraki Haber Seferihisar Belediyesi'nde bu ay ''Ayın personeli'' temizlik işleri ekibi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?