ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Sandal'ın ''Bayraklı’yı afet bölgesi ilan edelim'' teklifini muhalefet reddetti

Başkan Sandal'ın ''Bayraklı’yı afet bölgesi ilan edelim'' teklifini muhalefet reddetti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Sandal'ın ''Bayraklı’yı afet bölgesi ilan edelim'' teklifini muhalefet reddetti

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal; depremzedelerin konut ihtiyacını gidermek için hazırlanan emsal artışı kararının mahkemece durdurulması sonrası belediye meclisine yeni bir çağrıda bulundu. “Gelin meclisimizde bir karar alalım ve Bayraklı’nın da afet bölgesi ilan edilmesini sağlayalım. Biz de emsal kararını geri çekelim. Arsalarımız hazır, depremzedelerin evlerini devlet yapsın” diyen Başkan Sandal’ın önerisini Cumhur İttifakı meclis üyeleri reddetti.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye meclis toplantısında deprem ve emsal artışı konularında önemli açıklamalarda bulundu. 30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir depremi sonrası depremzedelerin yalnız bırakıldığını ve kaderine terk edildiğini belirten Başkan Sandal, mağdurların hak ettiği desteği merkezi idareden görmediğini savundu.
 
‘AFET BÖLGESİ İLAN EDELİM’ ÖNERİSİNE RET!
Mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilen emsal artışının depremzedelerin konut ihtiyacını gidermeye yönelik bir çalışma olduğunu hatırlatan Başkan Sandal, Cumhur İttifakı üyelerine seslenerek “Biz emsal artışını sizin yüzünüzden yaptık. Çünkü deprem sonrası Bayraklı’daki depremzedeleri kaderine terk ettiniz. Bayraklı’daki mağdurlar istedikleri kredi miktarını, istedikleri faiz oranlarıyla alamadı, evlerini yapamadı. Buna kayıtsız kalamazdık bu nedenle emsal artışı yapmak, kamu yararı ve durumun aciliyeti açısından en doğru olanıydı. Eğer bu konuyu kökünden çözmek istiyorsanız ve samimiyseniz, hodri meydan! Gelin meclisimizde bir karar alalım ve Bayraklı’nın da afet bölgesi ilan edilmesini sağlayalım. Biz de emsal kararını geri çekelim, arsalar hazır,  depremzedelerin evlerini devlet yapsın. Afet kapsamında evleri yapalım ve vatandaşa teslim edelim. Vatandaşlarımız da 2 yıl ödemesiz 600 bin TL olarak devlete ödesin. Siz bunu yapmazsanız, vatandaşı sizin merhametinize bırakamayız. Onca afet yaşandı, sadece Bayraklı’yı dışarda bıraktınız. Gelin samimiyetinizi görelim” dedi. Başkan Sandal’ın bu çağrısını kabul etmeyen Cumhur İttifakı meclis üyeleri, öneriyi reddetti.
 
“ELAZIĞ’A YAPILAN BAYRAKLI’DAN ESİRGENDİ”
Elazığ depremi sonrası, merkezi idare tarafından atılan adımları memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Başkan Sandal “Deprem sonrası Elazığ’a yapılan yatırımlara ‘hayır’ demiyoruz. Vatandaşlarımızın hakkıdır ve helal olsun. Asıl mesele, bu çabaları neden Bayraklılı depremzedeler için göstermediğiniz! Bayraklı’da vefat sayısı 117, Elazığ’da vefat sayısı 41, yıkılan bina sayısı aşağı yukarı aynı. Elazığ’da orta ve az hasarlıları da ağır hasar kapsamına aldınız. Bayraklı’da niye almadınız? Deprem sonrası Elazığ’a aktarılan yatırım Bayraklı’ya aktarılandan 16 kat fazla! Ve Elazığ’ı yeniden afete maruz bölge ilan ediyorsunuz. Bayraklı’ya bunu yapmıyorsunuz? Emsal artışını; kendi kaderine terk edilen, cebinde para olmayan vatandaşa can suyu olması için yaptık” dedi.
 
AFETE MARUZ BÖLGE İLANININ DEPREMZEDEYE KATKISI NE OLACAK?
30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremden en çok etkilenen ve 117 canını yitiren Bayraklı Afete Maruz Bölge ilan edilirse;
 
·         Kamu ve özel hastanelerde ücretsiz hizmet verilecek, psikolog sosyolog görevlendirmeleri yapılacak.
·         Eğitimi aksayan öğrencilere ek sınav hakkı tanınacak.
·         Taşınmaya ilişkin masraflar devlet tarafından karşılanacak.
·         Depremzedelerin devlete olan borçları silinecek veya ertelenecek.
·         Afet bölgesinde yaşayanlar için faizsiz kredi olanağı sağlanacak.
·         Afet yüzünden oluşmuş tüm mali kayıplar devlet tarafından ödenecek.
·         Ev ve işyerleri yıkılan vatandaşlara devlet, 2 yıl ödemesiz 20 yıl vade ile faizsiz geri ödemeli yeni ev ve işyeri yapacak.
·         Askeri birlikler kendilerinden istenen her türlü yardımı yapacak.
·         Deprem bölgesindeki tüm binaların hasar durumları tespit edilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Arda: Afetlere karşı dirençli bir kentiz
Sonraki Haber DEÜ ekipleri deprem atıklarının bertarafı için çalışıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?