ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Sandal: Yarınları sanatla inşa ediyoruz

Başkan Sandal: Yarınları sanatla inşa ediyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Sandal: Yarınları sanatla inşa ediyoruz

Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali’nin ikinci günü de yoğun ilgi gördü.

İzmir’in kültür- sanat yaşamına renk katan 1. Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali, ikinci gününde de sanatseverlerin beğenisini kazandı. Tepekule Kongre Merkezi’ndeki etkinlikler, Folkart Galeri’nin Adonis El Yazmaları ve Habip Aydoğdu Resim Sergisi ile başladı, Belediye Halk Dansları Topluluğu’nun zeybek gösterisi ile devam etti. Gün boyu süren söyleşi ve etkinliklerde, yerli ve yabancı şairler eserlerini seslendirdi. Edebiyatın tanınmış isimleri Homeros’un eserleri ve roman üzerine söyleşiler gerçekleştirdi. Oturumlara; dünyaca ünlü Şair Adonis, Türk edebiyatının önemli şairlerinden Özdemir İnce, Ahmet Telli ve Yaşar Aksoy da katıldı. Gecenin sonunda, Yamanlar Nazım Hikmet Parkı’nda Ercan Çağıran, Gökhan Çağıran ve Gülcan Altan konserleri de halkla buluştu. Konseri yaklaşık bin kişi izledi.
 
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “İzmir’in kalbi Bayraklı’yı iyilik ve sanatla donatacağız. Bu; dini, dili, etnik kimliği, tüm zenginlikleriyle tüm çağları kucaklamakla, bütün kültürlere sahip çıkmakla mümkündür. Homeros Edebiyat/Sanat Festivali bu noktada devreye giriyor. Tarihimizle ve sahip olduğumuz değerlerle Homeros’u, yaşadığı coğrafyaya bir kez daha getirerek bu önemli festival ile kalbin içini dolduruyoruz. Sanat, iyi insanların işidir, o nedenle iyileştirir. Homeros Festivalimiz ‘iyi insanların’ buluşmasıdır. Bizim bu çabamıza güç ve destek verdiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Flamingo Adası'' fotoğraf sergisi kapılarını açtı
Sonraki Haber Karşıyaka'da kongre bu hafta

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?