ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Çiftçioğlu’ndan ısmarlama ihaleler isyanı

Başkan Çiftçioğlu’ndan ısmarlama ihaleler isyanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Çiftçioğlu’ndan ısmarlama ihaleler isyanı

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimin ardından 8 Nisan’da mazbatayı alarak göreve başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, 3 gün sonra ilk ihaleyi CHP İlçe Başkanı Murat Serdar Koç'un da ortağı olduğu şirkete verdiğini açıkladı.

Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmailk Çiftçioğlu, “11 Nisan 2019 tarihinde, havuz kimyasalları ve malzemeleri alım işi ile alakalı doğrudan teminli ihale yapıldı. 22 Mayıs’ta da Başkan Tugay ve Murat Serdar Koç, ihalenin sözleşmesini imzaladı. Cemil Tugay'ın göreve gelir gelmez, belediye olarak iş sözleşmesi yaptığı ve Kent A.Ş.'de ihaleler verdiği Murat Serdar Koç ile siyasi yolculuğa girmesi ne kadar tesadüf olabilir?” diye konuştu.
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi'nde şeffaf ve sağlıklı bir şekilde ilerlemeyen ihaleler kervanına bir yenisinin daha eklendiğini öne sürerek, “Başkan Tugay, 2019/135827 sayılı kayıt numarasıyla, 22 Mayıs’ta yapılan ihaleye ilişkin ve sonrasında KENT A.Ş.'den CHP'li Koç'a verdiği ihalelerle alakalı kamuoyuna açık davranmalı. Son bir yılda yaptığı ihaleler ve satışlar ile adı kötü anılan Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği ilk ihalenin, CHP ilçe başkanına ısmarlanması ne kadar ahlaki? CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, bugüne kadar Karşıyaka Belediyesi’nden ne kadarlık ihale aldı? Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı olan KENT A.Ş.'den ne kadarlık ihale aldı?” dedi.
Karşıyaka’da, belediye tarafından verilen sözlerin tutulmadığını, satışların şaibeli olduğunu belirten Başkan Çiftçioğlu, CHP’lilerin de bu duruma sessiz kaldığını söyleyerek, "Serdar Koç’un normal bir vatandaş olarak bu ihaleleri almasında sakınca yok. Ama Cemil Tugay belediye başkanı olduktan sonra CHP'li Koç'un Karşıyaka Belediyesi’nden ve Kent A.Ş.'den bu ihaleleri almaya başlaması sıkıntı. O zaman bu süreç normal bir durum değil. Burada bir oyun var, tezgah var. Sen CHP ilçe başkanısın, o belediyelere iş yapmak için değil, kente değer üretmek için girmelisin. Koç’a Cemil Tugay’ın vaatlarini içeren 30 maddelik rapor vermiştik. İlçe başkanı kente verilen sözleri takip edeceğine kendi işlerini takip etmiş. Karşıyaka’da ihaleler sıkıntılı, satışlar şaibeli, verilen sözler tutulmuyor ve ahbap çavuş ilişkisine göre işler yaptırılıyor. En kötüsü, CHP’liler de susuyor. CHP’li Serdar Koç vicdanları daha fazla sızlatmamak adına derhal ilçe başkanlığından istifa etmeli. Alınan ihalelerin hesabı verilmeli. Tüm bunlar, Karşıyaka Belediyesi’nde şeffaflık ve dürüstlük siyasetinin olmadığını gösteriyor” diye konuştu.
Başkan Çiftçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz aylarda, belediyenin giriş katının tadilatı için yapılan ihalenin tutarını gündeme getirmiştik. Başkan Tugay, önce ihale bedelinin 400 bin TL olduğunu söylemiş, bizim bu tutarın daha yüksek olduğunu söylememizin ardından da belediye meclisinde özür dileyerek, rakamın KDV dahil 529 bin 820 TL olduğunu açıklamıştı. İddialarımız o kadar doğru çıktı ki; bu rakamların da üzerinde, uçuk fiyatlara tadilatı bitirdiler. Bunların tüm ödeme makbuzları tek tek elimizde. İnkar edemezler ve yalanlayamazlar. Bizler, meclis üyelerimizle birlikte Karşıyaka’daki sağlıksız süreci görür görmez, belediye meclisindeki yapım ihalelerinin canlı yayınlanmasına ilişkin önerge verdik. Ama her daim şeffaflıktan bahseden CHP'li belediye meclis üyeleri, bu önergemizi reddetti.”
Karşıyaka’da kamu vicdanı ve şeffaflık açısından AK Partili bir meclis üyesinin de denetim komisyonunda yer alması gerektiğini söylediklerini ancak bunun da kabul edilmediğini dile getiren Başkan Çiftçioğlu, “Başta Cemil Tugay olmak üzere, tüm CHP'li belediye meclis üyeleri, AK Partili belediye meclis üyemizin denetim komisyonunda yer almasına şiddetle karşı çıktılar. Hani şeffaflık, hani samimiyet? Neyi saklamaya çalışıyorsunuz, neyi gizleme derdindesiniz? Denetim komisyonu Cemil Tugay ile Serdar Koç’un baskısı altında. Denetim komisyonuna çağrımdır, lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve ona göre bu raporlara imza atın. Birilerinin Karşıyaka'yı kendi çiftlikleri gibi yönetmesine izin vermeyin. Tüm Karşıyaka halkının vebali omuzlarınızdadır. Yanlışa karşı susmayın” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Gürbüz, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti
Sonraki Haber İzmir'de 28 Yoğun bakımda olan hasta var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?