ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Akşener Menderes'te esnafın dertlerini dinledi

Başkan Akşener Menderes'te esnafın dertlerini dinledi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akşener Menderes'te esnafın dertlerini dinledi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir programı kapsamında Menderes ilçesindeki esnaf ziyareti öncesinde kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.

İki yılı aşkın bir süredir ilçe ilçe, dükkan dükkan gezdiğini ve bu ziyaretlerden çok şey öğrendiğini belirten Akşener,  “O dükkanları seçme sebebim, bu yürüyüşe başlama sebebim çok uzun bir zamandır şuculuk buculuk üzerinden Türkiye birbirinin karşısına dikildi. İnsanlar birbirine düşman edildi. Komşunun, komşunun tuzuna ihtiyacı vardır söyleminden, inancından gelen bizler; “komşumuz şucu, onun oğlu bucu, kızı şöyleci” diyerek ayrıldık. Neticede ne oldu, çırak çıkan siz oldunuz.” dedi. 

Ziyaret ettiği dükkanların içinde 92 puan alıp atanamayan devlet memurları gördüğünü kaydeden Akşener, “58 puan alıp atanan arkadaşı olan 88 puana atanamamış gençler gördüm. Ayıları yoktu dayıları yoktu. Nasıl bir kayırmacılığın olduğunu gördüm, ‘akşama hangi yemeği, nasıl yapacağım’ diyen, tencere kaynatamayan kadınları gördüm. Gebe ineğini kesime göndermek zorunda kalacağını bana söyleyen besici gördüm.” diye ekledi. 

Kayseri’de bir çiftçinin “Abla, yem fiyatları uçtu ki, ben mallarıma oruç tutmayı öğrettim” dediğini aktaran Akşener, “Bu ne demek biliyor musunuz? Ne et alabilirsiniz ne süt… Ama 5 maaş alan danışmanlar var, 314 bin lira maaş alan müdürler, bakan yardımcıları var” şeklinde konuştu. 

Kalabalıktan yuhalama seslerinin gelmesi üzerine Akşener, “Yuhalamayın, sandıkta yuhalayacağız. Haram olsun, zıkkım olsun” ifadelerini kullandı.

Türk Telekom’un devrine yönelik sürece değinen Akşener, “24 milyar TL, Sayın Erdoğan’ın yakın arkadaşı, aile dostu Hariri’lerin cebine girdi. 24 milyar lirayla neler yapılırdı? Yoksul ev kadınlarına 1 yıl boyunca 500 liradan aylık para verilebilirdi. Öğrencilere bin lira burs verilebilirdi. Çiftçinin, besicinin, tarımın her alanında çalışanın, hayvancılık yapanı; o para onlara verilse bütün borçları gider, üstelik gübresini, yemini sübvanse ederek alınabilirdi. Bunları yapmak yerine ne yaptılar? Hariri ailesinin yakın dostu ya, cebine tam 24 milyar lira koydular. Kimin parası, sizin paranız. Kimin parası, senin çocuğunun parası.” açıklamasını yaptı.

Seçmenin velinimet olduğunun unutulduğunu savunan Akşener, “Ağalara, birlikte hatırlatacağız. Ben dahil herkesi karşınızda ‘hazır ol’da durduracaksınız. Siz seçmenseniz. Siz olmazsanız hiçbir şey yok. Esnaf bu ülkenin bel kemiği ise, müşteri onun için velinimetse bize, hepimize seçmenin velinimet olduğunu anlatmak ve hatırlatmak için yollardayız.” dedi.

Bunu başardıklarını ifade eden Akşener şöyle devam etti: “Vallahi A Haber bizi takip ederken fıtık oldu. Yandaş basın tur atarken felç geçirdi. Tiyatro dediler, onu dediler, bunu dediler ama sizle beraber el ele tutuşup Allah nasip eder de ne zaman yapılırsa, ister vaktinde ister önce o seçimde sandıkta bu arkadaşları, bu harami düzeni attaya hem de demokrasiyle göndereceğimizi bildikleri için vazgeçtiler, pes ettiler. Onlar, bir illüzyonda yaşayadursunlar, biz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Onlar vatandaşı, medya eliyle milletimizi propaganda faaliyetleri neticesinde aldatmaya gayret ededursunlar, biz sizin dertlerinizi, onlara dair çözümlerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Bu ülke çok büyük, bu ülkenin potansiyeli var. Bu ülkenin insanları, bu millet ferasetli, irfan sahibi insanlardan oluşuyor. Çalmayınca, çırpmayınca, yolsuzluk yapmayınca, rüşvet almayınca bu ülkenin imkanları herkese yeter”

Akşener konuşmasından sonra mikrofonu kendisini dinleyenlere uzattı. Bir vatandaşın emekli maaşlarından dert yanması üzerine Akşener, “Söyleye söyleye emekli maaşlarını 2500 liraya çıkardılar. 2500 lirayla bir emeklinin yaşaması mümkün değil. Biz yıllardır söylüyoruz, gelirsek ilk yapacağımız iş; 2500 liraya fikslenen emekli maaşlarının tümünü asgari ücret seviyesine çıkarmak olacak. ” yanıtını verdi.   

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğlili kadınlardan ''Bedenimizi Tanıyalım'' seminerine büyük ilgi
Sonraki Haber Soyer: Çok kitaba ihtiyacımız var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?