ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Akpınar: Zübeyde Hanım’ı Karşıyaka’ya verin

Başkan Akpınar: Zübeyde Hanım’ı Karşıyaka’ya verin

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar: Zübeyde Hanım’ı Karşıyaka’ya verin

Karşıyaka Belediyesi, Kordon’da demirli bulunurken bakıma alınan ve restorasyonun ardından ‘kütüphane ve kafe’ olarak değerlendirileceği açıklanan Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’nin Karşıyaka’ya verilmesini istedi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Müze Gemi’yi, Karşıyaka sahilinde, Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtımız ile Kadına Saygı Müzemizin önüne demirleyelim” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in simgelerinden biri olan ve uzun yıllar Kordon’da demirli halde bulunduktan sonra geçtiğimiz aylarda bakıma alınan ‘Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’nin Karşıyaka’ya verilmesi için resmi talepte bulundu. Müze geminin, kütüphane ve kafe olarak hizmete devam edeceğine yönelik açıklamaların ardından resmi olarak girişimlere başlayan Karşıyaka Belediyesi, ilgili kurumlara ‘Zübeyde Hanım’ı Karşıyaka’ya verin’ talebini iletti.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Zübeyde Hanım Gemisi, İzmirimizin simgelerindendir. Bir süredir bakımda olan Yüzer Müze’nin ne hikmetse Millet Kıraathanesi’ne dönüştürüleceği söyleniyor. Böyle bir şeyin kabul edilmesi mümkün değildir. Atatürk’ün kenti olan ve annesi Zübeyde Hanım’ı da en önemli emaneti olarak bağrında yaşatan Karşıyaka, bu tarihi değerimize de sahip çıkacaktır. Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi, kültürün başkenti haline dönüştürdüğümüz Karşıyaka’nın sahilinde, Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı ile Kadına Saygı Müzesi’nin yanı başında demirlemelidir. Bu konuda resmi girişimleri başlattık. Geçmiş dönemlerde sembolik rakamlara kurumlara verilmeye çalışılan Müze Gemi’ye Karşıyaka hak ettiği değeri gösterecektir” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka sonunu getiremedi...
Sonraki Haber Kelebek kızın hayali gerçeğe dönüşüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?