ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Barutçugil’in ebru eserleri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

Barutçugil’in ebru eserleri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Barutçugil’in ebru eserleri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

Dünyaca ünlü ebru ustası Hikmet Barutçugil’in ''Ebru Sanatı Sergisi'' Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıldı.

Ebru sanatını bir bilim dalı olarak gören ve sürekli geliştirmeyi hedefleyen Hikmet Barutçugil, bu sanatı yaşatmak için günlük kullanımda hayatın içinde olan çok sayıda ürün geliştirdi. Barut Ebrusu olarak bilinen ebru türünü de literatüre kazandıran sanatçı 42 eseriyle Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Sergi açılışına ebru sanatına ilgi duyan çok sayıda sanatsever katıldı.  Hikmet Barutçugil sergi açılışında yaptığı ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında benim ilk kitabım olan “Renklerin Sonsuzluğu”nu 1999 yılında Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı yayınladı. 1608 yılından bu yana, ebru sanatı yapımıyla ilgili bilgi veren ilk kitap budur. Ebru sanatı her yüz yılda 1 veya 2 isim çıkarır. Bugün, ebrunun kullanım alanı genişledikçe ve ebru diğer sanatlarla birleştikçe bu sanatla ilgilenen sanatçı sayısında büyük bir artış oldu. Bu, ebru sanatının gelişimi için çok memnuniyet verici bir gelişmedir. Bugün sergi açılışına gelen sanatsever dostlarla oluşan kalabalık da ilgideki bu artışın bir göstergesi. Burada benimle olan tüm sanatseverlere katılımları için teşekkür ediyorum” dedi.

Ebru ustası Hikmet Barutçugil 9 Şubat 2018 Cuma günü de Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde yapılan söyleşide ebruseverlerle buluştu. Barutçugil, “ Hukuk Fakültesi’ne kaydolmak için gidip Güzel Sanatlar Fakültesi sınavına girmeye karar verdim. Tekstil Bölümü’nün sınavına girdim, çizimlerim beğenildi ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girdim. 1973 yılının Ekim ayından bu yana büyük bir aşkla ebru sanatıyla uşraşıyorum. Ebru, Farsça abru kelimesinden geliyor. Abru, su yüzü demek. Bu bir yöntem, bir sanat dalı. Ebru sanatı kendi içinde gelişim gösterdi ancak çok da fazla gelişemedi. Son yıllarda ebru sanatına olan ilgi artıyor. Farklı sanat dalları ile etkileşimi ebru sanatının gelişiminde çok önemli rol oynuyor. Bu sanatın daha fazla gelişeceğine, yeni ustalar çıkaracağına inanıyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cihat Arslan: Oyun ve mücadele beni tatmin etti
Sonraki Haber Şiirini ve sevdiğini al da gel

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?