ANA SAYFA > İZMİR > Bakan Kurum’dan Başkan Soyer’e geçmiş olsun ziyareti

Bakan Kurum’dan Başkan Soyer’e geçmiş olsun ziyareti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bakan Kurum’dan Başkan Soyer’e geçmiş olsun ziyareti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret ederek, kentte yaşanan deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Tunç Soyer Kurum’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kandilli Rasathanesi’ne göre 6,9 büyüklüğündeki Ege Depremi’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Soyer, Bakan Kurum’u İzmir Sanat’taki Başkanlık ofisinde ağırladı. Ziyarette Bakan Kurum’a İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Necip Nasır, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da eşlik etti.

Başkan Soyer’e geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kurum, çalışmalara katılan herkesin canla başla, gece gündüz çalıştığını söyleyerek “Valimiz başta olmak üzere, siz kıymetli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bakan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Örnek bir yerleşim alanı olsun istiyoruz”
Bakan yardımcılarının 14 gündür sahada süreci birebir takip ettiklerini de belirten Kurum, şunları söyledi: “İnşallah bundan sonraki süreçte büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasını da başlatmak suretiyle, sizlerle birlikte vatandaşımızın bu noktadaki ihtiyaçlarını giderecek çalışmaların yapılması talimatını da arkadaşlara verdik. Nerede vatandaşımızın ihtiyacı varsa, o alanları kentsel dönüşüm alanı ilan ederek, süreci ve bu süreçte vatandaşlarımıza taşınma yardımı, kira yardımı, yapım desteği, maddi ve teknik her türlü desteği vermek suretiyle İzmir’imizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hasarlı binalara ilişkin bir yıl içerisinde tamamlayacağımız sözünü verdik. İnşallah hiç bir aksama ve problem yaşamaksızın süreci yönetmeye devam ediyoruz. Hızlı bir şekilde bu inşaat sürecini gerçekleştirmek istiyoruz. Örnek bir dönüşüm olsun istiyoruz. Örnek bir yerleşim alanı olsun istiyoruz. Bu işlerimizi bitirdiğimizde çok daha güzel, çok daha sağlam bir İzmir olacağı ümidindeyiz. Sizin şahsınızda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.”
 
“Herkes büyük bir ahenk içerisinde çalıştı”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Bakan Murat Kurum’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Soyer, “Bu ziyaretinizle bizi çok onurlandırdınız. Ayrıca ben de şükranlarımı sunuyorum. Bu büyük afetin belki de en önemli anahtarı sonrasında yaşanan sorunlarla ilgili koordinasyondu. Sizin koordinasyonunuzla kentin tüm dinamiklerinin seferber edilerek ve hepsinin  büyük bir ahenkle, uyum içerisinde katılmalarını sağlayarak bunu vatandaşlarımızın en az zararla, en az üzüntüyle atlatmalarını sağlayacak bir koordinasyon ortaya koydunuz” dedi.
 
Başkan Tunç Soyer, bundan sonraki süreçte de bakanlık, belediye ve valilikle bu ahengi, uyumu sürdüreceklerini ifade ederek, “Bundan sonrasında kentin planlanmasıyla ilgili de yine sizin koordinasyonunuzda çalışmalarımızı sürdürürüz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka virüsten kurtulamıyor
Sonraki Haber Başkan Soyer: Birlikte çalışmak mecburiyetindeyiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?