ANA SAYFA > İZMİR > Bağımlılıkla Mücadele projeleri görüşüldü

Bağımlılıkla Mücadele projeleri görüşüldü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bağımlılıkla Mücadele projeleri görüşüldü

İzmir Valiliği (BHİ) Valimiz Yavuz Selim Köşger, İzmir Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği'ne bağlı Bağımlılık Rehabilitasyon Merkezinde, uyuşturucu ile mücadele kapsamında hazırlanan projelerin görüşüldüğü toplantıya katıldı.

Toplantıda bağımlılıkla mücadele konusunda kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin işbirliği ve yapılması gerekenler, atılacak adımlar masaya yatırıldı. 

Derneğin yürüttüğü Bağımlılıkla Mücadelede Sosyal Girişimcilik İyi Uygulama Örneği olan “Ünlü Mamuller Projesi” hakkında bilgi alan Valimiz Köşger, sivil toplum kuruluşlarının bu mücadeledeki önemli bir unsur olduğunu kaydetti. 
İzmir’in bağımlılıkla mücadelede riskli illerin başında olduğunu bu fotoğrafı düzeltmek için her bir kurumun ve kuruluşun cansiperane çalıştığını söyleyen Vali Köşger, bu mücadelede esas meselenin çocuklarımızın bu illete merak etmelerini ve ilgi duymalarını engellemek olduğunun altını çizdi. Vali Köşger, “Devletimiz tüm kurumlarıyla bağımlılığa karşı mücadele ediyor fakat bu işe merak ve talep bitmedikçe bu süreç sekteye uğruyor” dedi. 

Bağımlılıktan kurtulan kişiye karşı toplumdaki dışlayıcı tutumun bireyin normale dönmesine müsaade etmediğine değinen Vali Köşger, bu noktada çok hassas davranılması gerekildiği ve tedavi edilenlerin topluma kazandırılması noktasındaki süreçlerin işletilmesi gerektiğini belirtti. Vali Köşger, “İş noktasında bu vatandaşlarımızın helal yoldan kazancını sağlayacak imkânları sağlayacağız” dedi.

“Gönlünü İşin İçine Katarak Amatör Bir Ruhla Gönüllü Olarak Çocuklarımızın Ruhlarındaki Boşluğu Dolduracak Öncesinde Ve Sonrasında Faaliyetleri Yürütecek Ekiplere İhtiyaç Var”
Bağımlılıkla mücadele noktasında bu işe gönül koymuş, çocuklarımızın ruhlarındaki boşluğu dolduracak ve sonrasındaki faaliyetleri yürütecek ekiplere ihtiyaç olduğunu söyleyen Valimiz Köşger, “Çalışan arkadaşlarımız gönlünü işin içine katarak amatör bir ruhla gönüllü olarak çocuklarımızın ruhlarındaki boşluğu dolduracak öncesinde ve sonrasında faaliyetleri yürütecek ekiplere ihtiyaç var” dedi.

Bağımlılıkla mücadelede sivil toplum kuruluşlarının önemini dile getiren Valimiz Köşger, ekiplerinin güçlendirilmesi ve ortak bir ruhla çalışmalarının sürdürmelerini, sivil toplumla yapılmayan mücadelenin eksik kalacağını kaydetti. 

Vali Köşger, “Biz burada bir kişi bile kurtarırsak önemlidir. Bir evladımız bağımlı olduğunda kendisini bitirmiyor, ailesini, çevresini, geleceğimizi ve istikbalimizi bitiriyor.” diye konuştu. 

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli Belediyesi ile İKÇÜ'den ortak çalıştay
Sonraki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesi iki yılda 310 milyon liralık arazi aldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?