ANA SAYFA > SAĞLIK > Bacak Kemiği Kalçasına Nakledildi

Bacak Kemiği Kalçasına Nakledildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bacak Kemiği  Kalçasına Nakledildi

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Kalça kemikleri canlılığını yitiren Abdülbaki Atalay’ın Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyat ile bacağından alınan kemik kalçasına nakledildi.

İzmir’de yaşayan 24 yaşındaki Abdülbaki Atalay 5 ay önce kalça kemiklerinde  ani ağrı hissetmeye başladı. Atalay,  halı sahada futbol  oynadığı için  yaşadığı ağrının spora bağlı travma ağrısı olduğunu düşünerek  ilk başta  önemsemedi. Ağrısı geçmek yerine her geçen gün daha da artan Atalay, hastaneye başvurduğunda  kalça kemiklerinin canlılığını kaybettiğini öğrendi. Başvurduğu sağlık kuruluşlarında  çeşitli tedaviler önerilen Abdülbaki Atalay’a Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  sınırlı sayıda merkezde yapılan  Vaskülerize Fibula Grefti denilen operasyonun yapılabileceği söylendi.  Uzun araştırmalarından  sonra ameliyatı kabul eden Abdülbaki Atalay’ın bacağından alınan damarlı fibula  kemiği,  Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Kaya başkanlığında, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Uyar , El Cerrahisi Uzmanı Op. Dr.  Mehmet Rauf Koç, Ortopedi ve Travmatoloji asistan hekimleri Dr. Yüksel Topkaya ve Dr. Özgür Uslu’dan oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla kalçasına nakledildi.
Vaskülerize Fibula Grefti ameliyatını Tepecik Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirdiklerini ve  başarıyla tamamlandığını  belirten Prof. Dr. Ahmet Kaya “Lupus Eritamatozus dediğimiz bir rahatsızlığı mevcut olan ve  8 yıldır kortizon tedavisi gören hastamız, 
kalça kemiğinde ağrı nedeniyle bize başvurduğunda her iki kalça kemiğinin canlılığını yitirdiğini   gördük.  Hastamıza Foraj denilen ameliyat önerilmiş. Ancak biz hastamıza Vaskülerize Fibula Grefti ameliyatı ile  kalçasındaki cansız olan kemiğin  çıkarılıp yerine damarlı kemik dokusu koyabileceğimizi anlattık. 5 saat süren ameliyatta Kalp Damar Cerrahisi ve El Cerrahisi ile birlikte hastamızın karşı bacağındaki  fibula dediğimiz kemiğini damarlı olarak çıkardık. Kalça bölgesine kemiği yerleştirerek damarları birleştirdik” dedi. 
Ameliyatta  kemiğin yerleştirilmesi kadar  damarın çalışıp çalışmamasının da  önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kaya  “Damarları Birleştirdikten sonra  kan akımının olduğunu ve damarın çalıştığını  gördük.  Ameliyatı başarıyla tamamladık.  Hastamızı normal fonksiyonlarına kavuşturduktan sonra diğer kalça kemiğinin de ameliyatını yapacağız.  Şu anda fizik tedavi egzersizlerine başlayan hastamızı   6’ncı aydan sonra  normal hayatına kavuşturacağız.  10’uncu aydan itibaren de  sportif aktivitelerine yavaş yavaş dönmeye başlayacak” diye konuştu.
Kaya, bu ameliyat yapılmasaydı zamanla  hastanın kalça kemiğinde çökme ve sonrasında kireçleme oluşacağını ve  ilerleyen süreçte hastanın  protez ameliyatı ile baş başa kalabileceğini sözlerine ekledi.  
Abdülbaki Atalay da “Bana büyük  ve zor bir ameliyat olduğunu ve sonraki süreci ayrıntılarıyla anlattılar.  Hocalarıma güvenerek ameliyata girdim. Çıktığımda ameliyatın başarılı geçtiğini söylediklerinde çok mutlu oldum.  Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karabağlar'da türkülerle Anadolu turu
Sonraki Haber Karşıyaka, Adam Voleybol'a direnemedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?