ANA SAYFA > GÜNDEM > Atilla Baysak'tan Hollanda'ya kınama

Atilla Baysak'tan Hollanda'ya kınama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atilla Baysak'tan Hollanda'ya kınama

Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda Boşnak olan Atilla Baysak, 12 Şubat Cuma akşamı gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin 3.Meclis toplantısında Hollanda hükümetinin 1995 yılında gerçekleşen Boşnak Müslümanların Sırplar tarafından soykırıma uğramasının üzerinden geçen 26 yıl sonra Hollanda Barış Gücü'nde görev alan askerlerin her birine 5'er bin euro vermesini Mecliste yaptığı konuşmayla kınadı.

İzmir Büyükşehir Belediye meclisinin 12 Şubat, Cuma akşamı düzenlenen 3. birleşiminin sonunda söz alan Karşıyaka Belediye meclis üyesi M. Atilla Baysak Hollanda Hükümetini ve yetkililerini kınadı: Hâla toplu mezarlardan cenazeler çıkartılırken Birleşmiş Milletler bayrağı altında görev yaptıkları sırada kendilerine teslim edilen 8.372 Boşnak’ı 11 Temmuz 1995’te korkaklık ve riyakarlıkla Sırplara teslim eden Hollanda Birliğinin komutanı geçtiğimiz yıllarda ödüllendirilmişti. Srebrenica Soykırımını inkar ederek Sırplara destek veren Avusturyalı yazar Peter Handke’yi 2019’da kınadığımız gibi buna da zamanında tepkimizi göstermiştik. Maalesef üç gün önce o komutanın altında görev yapan 400 askerin de Bosna’daki görevleri sırasında gösterdikleri “yararlılıkları ve üstün başarılarından” dolayı takdir edildiklerini ve para ödülü aldıklarını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Bu canavarlığı ve cinayetleri takdir eden Hollanda Hükümetini ve İnsan Hakları şampiyonu geçinen ancak buna tepki göstermeyen diğer ülkeleri de kınıyoruz. Srebrenica Katliamı BM tarafından “Soykırım” olarak kabul edilmişti.7

Fotoğraf: Vehbi Moğol

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ünlü pastaneci vefat etti
Sonraki Haber Karşıyaka Hakan Kuş'tan yoksun...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?