ANA SAYFA > EĞİTİM > Atıklar meslek liseliler ile kostüme dönüşüyor

Atıklar meslek liseliler ile kostüme dönüşüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atıklar meslek liseliler ile kostüme dönüşüyor

Kuruculuğunu Ankara Subayevleri MTAL Çocuk gelişimi öğretmeni Derya Demirdal'ın yaptığı ülkemizin farklı illerinden İzmir Konak Beştepeler ÇPAL, Adana Sabancı MTAL ,Konya Şehit Özden ÇınarMTAL, Ankara Etlik MTAL okulları şubat ayı itibariyle çalışmalarına başladı.

8 Öğretmen ve 80 öğrencinin yer aldığı atıkları dönüştüren, dönüştürürken eğlendiren bir proje ekibi kurdular. 80 öğrenci e-twinning projesi ile bir araya geldi.

Küresel sorunumuz olan atık ve geri dönüşüm hepimiz için ortak sorun Meslek lisesi öğrencileri her atık çöp değildir diyerek ve buna da farklı bir bakış açısı katarak atıklardan eğlenceli kostümler yapmaya karar verdiler ve bunun adına DÖNÜŞEN KOSTÜMLER dediler 

Dünyamız bir çöp yığını olmadan gelin atıkları dönüştürelim 
"Sanayileşme ve kentleşmenin etkisiyle kaynaklar bilinçsizce kullanılmakta ve sonunda atıklar oluşmaktadır. Atık sorunu toplumu, bireyi etkilemektedir. Geri dönüşüm ile tüketilen ürünlerin doğuracağı zararlı etkiler en aza indirgenmelidir.
Çocukların günlük oyunlarında ve drama çalışmalarında kostüm ilgi çekici ve yararlı olmaktadır .Bu projede çocuklar için zararsız atık malzemeleri kullanarak Okul Öncesi çocuklarının zengin bir hayal dünyasına sahip olacakları kostümler yapacağız.
 E twinning projesi ile Meslek  lisesi öğrencileri atıkları kostüme dönüştürüyor…
Dönüşen Kostümler projemizde öğrencilerimiz atıklardan elde ettikleri kostümler ile okul öncesi çocuklarına eğlenceli çalışmalar hazırlayacaklar. Projemiz hem meslek lisesi öğrencilerimize hem de okul öncesi cağındaki çocuklarımıza Dünyada büyük sorun haline gelen atıkları geri dönüştürmenin önemini kavracaklar."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi’nden çevre için yeni kampanya
Sonraki Haber İsmail Çiftçioğlu'na önemli görev...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?