ANA SAYFA > SPOR > Atatürk'ün Karşıyaka'ya ziyaretinin yıldönümü kutlanıyor...

Atatürk'ün Karşıyaka'ya ziyaretinin yıldönümü kutlanıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atatürk'ün Karşıyaka'ya ziyaretinin yıldönümü kutlanıyor...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya ziyaret ettiği günün anısına bugün Karşıyaka'da düzenlenen etkinlikler başladı.

Karşıyaka Spor Kulübü ve Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen, gün boyu sürecek olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya geldiği ve KSK formasına ay-yıldız armağan ettiği 24 Haziran 1926 tarihinin yıl dönümü, kentte büyük coşku ve heyecanla kutlanmaya başlandı.
İlk olarak Zübeyde Hanım anıt mezarına  çiçekler bırakıldı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı burada yaptığı konuşmasında “Bu kulübün başkanlığını onurla ve gururla sürdürüyorum ve ömür boyu da hizmet etmeye devam edeceğim. Çünkü ay-yıldız var göğsümüzde çünkü Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi.
Daha sonra Karşıyaka çarşı korteji Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde yürüdü.. Her iki törene,  Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır,  Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi, Dışişleri Bakanlığı İzmir temsilcisi Naciye Gökçen Kaya, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel katıldı. 
18.30’da sporcu kortejleri ile devam edecek. Kanocular, Secder Akıncı Su Sporları Merkezi’nden; yelkenciler de KSK Yelken Kulübü’nden körfeze açılacak. Bisikletçiler ise Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önünden pedala basacak. Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda buluşacak olan üç grubun yanlarında getireceği çiçekler, Başkan Tugay ve Başkan Büyükkarcı tarafından tüm Karşıyakalılar adına Atatürk Anıtı’na sunulacak. 
Saat 19.30’da da Zühtü Işıl Meydanı’na geçilecek ve hem meydanın resmi açılışı yapılacak hem de 24 Haziran etkinlikleri gerçekleştirilecek. 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'de yönetim kombineyi çıkaracak
Sonraki Haber Samet Geyik Pınar Karşıyaka'ya geri dönüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?