ANA SAYFA > İZMİR > Ata'nın en sevdiği şarkılar Narlıdere'de yankılandı

Ata'nın en sevdiği şarkılar Narlıdere'de yankılandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ata'nın en sevdiği şarkılar Narlıdere'de yankılandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 84.yılında Narlıdere Belediye Türk Sanat Müziği Korosu’nun verdiği unutulmaz konserle anıldı.

Atatürk’ün sevdiği şarkıları ve türküleri seslendiren koro, izleyenlerden büyük alkış aldı. Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konser öncesinde, araştırmacı-yazar Hanri Benazus'un koleksiyonundan oluşan Atatürk Fotoğrafları Sergisi ve çocuk resim kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı Hayalimdeki Atatürk Resim Sergisi sanatseverle buluştu.

Milli mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ölüm yıl dönümü anısına gerçekleştirilen konser, sanatseverlere duygusal anlar yaşattı. Şef Hüseyin Güzeltepe yönetimindeki konserde, Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendiren koroya zaman zaman vatandaşlar da eşlik etti. Narlıderelilerin büyük ilgi gösterdiği ve yaklaşık 2 saat süren konser, büyük alkışlarla sona erdi.  

Araştırmacı-yazar Hanri Benazus'un arşivinde yer alan Atatürk fotoğrafları da konser öncesinde Narlıdereliler ile buluştu. Narlıdere AKM Sergi Salonu’nda yer alan sergide, Atatürk’ün birbirinden özel fotoğrafları yer aldı. Narlıdere Belediyesi resim kursuna katılan çocukların hazırladığı ‘Hayalimdeki Atatürk’ resim sergisi de sanatseverlerden tam not aldı.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Belediye Türk Sanat Müziği Korosu’nun verdiği konserle M.Kemal Atatürk’ü büyük bir özlemle andıklarını belirtti.  Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözlerini hatırlatan Başkan Engin, “Sanatın önündeki engelleri kaldıran, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin sanatsal değerler üzerinde yükseleceğine inanan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun sevdiği şarkılarla andık. Birbirinden güzel eserleri seslendiren ve misafirlerimize duygusal anlar yaşatan koromuza teşekkür ediyor; Ata’mızı bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle anıyorum” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber PFDK'dan Karşıyaka'ya ceza
Sonraki Haber Bornova’da diyabetlilerden Maviye Dönüş oyunu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?