ANA SAYFA > İZMİR > Arhavi'den çıktılar Foça'yı üs yaptılar

Arhavi'den çıktılar Foça'yı üs yaptılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Arhavi'den çıktılar Foça'yı üs yaptılar

Artvin İline bağlı Arhavi İlçesi Atatürk Ortaokulu öğrencileri her yıl düzenledikleri gezi programlarında İzmir’in turistik İlçesi Foça’yı üs olarak belirlediler.

Program dahilinde 4 yıldır Foça’ya gelen öğrenciler  gezilerinin diğer ayaklarını buraya uyacak şekilde planlıyorlar.
Arhavi Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bora Duymuş’un ekip başkanlığını, 2 rehber öğetmenin de yardımcılığını üstlendiği bu yıl ki geziye 49 öğrenci katılıyor. Öğrenciliğinin birkaç yılının Foça’da geçtiğini , son görev yeri olan Arhavi’den öğrencileriyle tura çıktıklarında mutlaka Foça’ya geldiklerini belirten Bora Duymuş kendisi gibi öğrencilerininde birer Foça aşığı olup çıktıklarını söyledi. Bora Duymuş; “Çocuklarımla birlikte her  yıl Ege turu yaptığımızda Foça’yı bir üs olarak mutlaka planlıyoruz. Foça’nın kendine has bir yapısının olması, tarihi ve turistik özelliklerinin yanısıra sakin olması, tarihi alanlarının rahatça gezilebiliyor olması bizi buraya çekiyor. Çocuklarımında zaman içinde buranın kendine has özelliklerini sevdiğini  görüyorum. Buraya gelirken Bağarası’ndan geçiyoruz. Orası da güzel bir yerleşke. Doya doya gezeceğiz yine. 1995 yılında Foça’dan ayrıldım. O tarihten bu yana genelde her şey yerli yerinde kalmış. Sadece ufak tefek işletmeler eklenmiş.  Kendine has küçük bir şehir.  Çok seviyorum. Kadroda yer bulsam ilk tercih edeceğim yer diyebilirim. Benim için çok özel.  Çocuklarım içinde özel olmaya başladı. Daha güzel günlerde tekrar tekrar gelmek ve tekrar tekrar görmek istiyoruz “dedi.

Öğrencilerden Müzeyyen Hatinoğlu’da daha yeni gelmelerine ve henüz her yerini görmemelerine rağmen manzara ve havanın çok güzel olduğunu söyledi. Hatinoğlu; “ Turumuzun diğer yerlerine göre burası çok daha güzel geldi.  Daha rahat geziyoruz. Deniz ve tarih içiçe. Sakin. Mükemmel. “dedi.

Hatinoğlu; Foça’nın dışında Denizli Pamukkale,  İzmir Efes ve Kuşadası’nı gezdiklerini, Aliağa Bergama hattını takibederek Arhavi’ye dönüşe geçeceklerini ve yol güzergahında Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu muharebelerinin yaşandığı Kütahya Dumlupınar’ı görmek istediklerini sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayraklılı öğrenciler Harvard Üniversitesi'nde sunum yaptı
Sonraki Haber Torbalı'da Suriyelilerin dükkanları mühürlendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?