ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Anlaşmalı Boşanma Nasıl Oluyor?

Anlaşmalı Boşanma Nasıl Oluyor?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Anlaşmalı Boşanma Nasıl Oluyor?

Boşanma, iki yetişkin bireyin evlilik bağını sonlandırması olarak tanımlanmaktadır.

Resmi anlamda bir bağa sahip olan, akrabalık ilişkileri bulunan kişilerin ayrılması da oldukça ciddidir. Bu süreç genel olarak kişilerin birlikte anlaşmasıyla beraber yürütülebilir. Ancak boşanma davaları çekişmeli ve anlaşmalı olarak ayrılmaktadır. Bu yüzden süreç, boşanma davasının tipine göre değişiklik göstermektedir. Anlaşmalı boşanma, kişilerin anlaşmalı olarak boşanmasına denilir. Aynı şekilde çekişmeli boşanmalar da kişilerin belirli nedenlerden anlaşamamasıyla ortaya çıkmaktadır.

Anlaşmalı boşanma avukatı da süreci en doğru şekilde yönlendirir. Kişilerin kendi aralarında vardıkları kararlara bağlı olarak ayrılmalarına yardımcı olur. Ayrıca bu süreçte de müvekkilinin hak kaybının oluşmasını da önlemektedir. Sürecin etkili şekilde takip edilmesinin yanında insani ilişkilere önem vererek yönlendirilmesinde de etkilidir. Tüm bu sebeplere bağlı olarak da anlaşmalı boşanma daha sağlıklı şekilde sonuçlanmaktadır. Çünkü anlaşmalı boşanma, sürecin iki kişi tarafından alındığı kararlarla sonuçlanması olarak bilinir.

Kişilerin kendi aralarında verdikleri kararların aynen uygulanması için de anlaşmalı boşanma denilebilir. Buradaki asıl husus, anlaşmanın dışında bir sonucun alınmamasıyla alakalıdır. İki kişinin de boşanmaya onay vermesiyle de evlilik bağı bitirilir. Hatta anlaşmalı boşanmayla beraber maddi ve manevi paylaşımlar da eşit şekilde dağıtılmaktadır. Bu kısımda genel olarak iki kişinin ortak aldığı kararlar baz alınır.

Anlaşmalı Boşanma Davalarında Nelere Dikkat Edilmeli?

Boşanma davaları sanıldığından çok daha önemlidir. Çünkü boşanma davaları içerisinde çok daha dikkatli bir şekilde ilerleme kaydedilmelidir. İki tarafın aldığı kararlar neticesinde avukatlarında bu kararların aynen uygulanmasına dikkat etmesi gerekir. Yani boşanma avukatlarının daha sonucunda oluşabilecek sorunları önlemesi önemlidir. Böylece geri dönülmez kararların alınması önlenmiş olur. Beylikdüzü anlaşmalı boşanma avukatı için de tüm kriterlere dikkat edilmelidir. Seçimleriniz içerisinde yer alan avukatın her daim güvenilir olması gerekir. Hukuk kurallarına saygılı, alanında güvenilir isimlerle çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Boşanma Davalarında Avukatların Görevi Nedir?

Boşanma davalarında sürecin kontrol edilmesi gerekir. Bu yüzden boşanma avukatınız da hukuksal işlemleri sizin yerinize takip eder. Gerekli evrakların toplanması, sürecin yönlendirilmesi ve sizin bilgilendirilmeniz konusunda çok daha etkili hareket ederler. Bu yüzden de boşanma avukatları tercihlerinde hassas olmak gerekir. Avukatınızın görevlerine karşı daha hassas olması beklenir. Bu kısımda da Bayar Hukuk Bürosu desteğinden faydalanılabilir.

Boşanma avukatlığınızı üstlenen avukatın her zaman başarılı sonuçlara odaklanması gerekir. Müvekkilinin haklarının korunmasının yanında sizleri doğru bilgilerle yönlendirir. Dava sürecinde insani ilişkilere de önem vererek hareket eder. Çünkü anlaşmalı boşanma davası da olsa, sürecin kızıştırılmaması oldukça önemlidir. Çocuk ya da maddi paylaşımlardan dolayı sonradan görüşme durumu da göz önüne alınarak hareket edilmelidir. Avukatınızın da görevleri arasında bu detay büyük bir önem arz etmektedir. Boşanma avukatlarının diğer davalara göre çok daha nitelikli bir ilerleme kaydetmesi gerekir.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Konut satışlarında Karşıyaka ikinciliğini korudu
Sonraki Haber Çiğli doğal afetlerde iletişimsiz kalmayacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?