ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Alpsoy’un kent peyzajları İzmirliler ile ilk kez buluşuyor

Alpsoy’un kent peyzajları İzmirliler ile ilk kez buluşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alpsoy’un kent peyzajları İzmirliler ile ilk kez buluşuyor

Sanatçı Setenay Alpsoy’un altıncı kişisel sergisi “Ziyaret / The Visit”, 8 Mart Perşembe günü Saat: 18.00’da Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açılıyor. Alpsoy’un kent peyzajları, ilk kez İzmirli sanatseverler ile buluşuyor.

10 yılı aşkın süredir hiç tekrara düşmeden, sürekli kabuk değiştirerek resmettiği “kent” ile Setenay Alpsoy; figüratif anlayışla çağdaş sanat üreten genç kuşağın en önemli ressamlarındandır. Sanatçının bıkıp usanmadan betimlediği “şehir”; yapısal, hacimli ve klasik bir üsluptan, geometrik, renkçi ve çağdaş bir üsluba doğru evrilmiştir. Peyzajlarındaki mekanlar her ne kadar “gerçek” olsalar da; Alpsoy’un “kenti” artık lokal olmaktan çıkıp, evrensel bir anlayışa sahip şiirsel bir kenttir.

Tuvalin sınırlarını “aşıp”, kenarlarından “taşan” binalar, beklentinin aksine boğucu bir atmosferden ziyade dingin ve huzurlu bir etkiye sahip. Alpsoy, kompozisyonlarının bir çoğunda kenti, gökyüzüne yer bırakmayacak kadar binalar ile “dolduruyor”. Normalde gri ve kasvetli olmaya müsait bu yapılar, rengarenk bir palet ile “neşeleniyor”. Camsı yüzeyleri “ikinci bir tuval gibi” kullanan sanatçı; burada bina yansımaları ve gökyüzünü betimlemekten çekinmiyor. Alpsoy bina üzerinde kent, düzlem üzerinde derinlik etkisi oluşturarak; tıka basa dolu kompozisyonlara rahatça nefes aldırıyor.

Setenay Alpsoy’un “Ziyaret / The Visit ” isimli sergisi 8 – 31 Mart 2018 tarihleri arasında Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar, Resim Atölyeleri ile çocukları sanatla buluşturacak
Sonraki Haber Deniz Selin Ünlüdağ Avrupa Şampiyonu oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?