ANA SAYFA > EKONOMİ > Akhisar Katmeri Bostanlı’da…

Akhisar Katmeri Bostanlı’da…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akhisar Katmeri Bostanlı’da…

Akhisar gastronomisinde önemli bir yer tutan Akhisar Katmeri, Karşıyaka Bostanlı’da…

Akhisar meşhur lezzetlerinden, Akhisarlıların tutkusu olan Akhisar Katmerini Türkiye’ye tanıtan Yıldız Katmer, Bostanlı’ya şubesini açtı.
Dededen toruna geçen formülüyle geleneksel yöntemlerle yapılarak günümüze kadar gelen katmer çok ince açılan hamur, yumurta ve peynirden oluşup, saç üzerinde yayık tereyağında kızartılıyor. Üzerine tulum peyniri dökülerek servis ediliyor. 
Gaziantep katmerinden tam tersi, tatlı olmayıp, yemek olarak özellikle de sabahları sevilerek tüketilen Akhisar Katmeri’ni İzmir’e ilk olarak getiren ve Karşıyaka Nergiz’de şubesini açan Yıldız Katmer, gelen istek üzerine yerini Bostanlı’ya Katlı otoparkın altındaki MMM Migros’un yan sokağı, TAKEV’in karşısına taşıdı. 
Yıldız Katmer’i Karşıyaka’ya getiren ve Akhisar dışı ilk şubelerini açan 4. Kuşak katmerci Berker-Canberk Öncü kardeşler, “Üniversite tahsilimiz için geldiğimiz İzmir’de büyük dedemiz Nuri Öncü tarafından Yugoslavya’dan getirilen, dedemiz Erdoğan Öncü’nün meşhur ettiği, babamız Nezih ve amcamız Nurettin’in sürdürdüğü katmeri Karşıyaka’da yapmayı arzuladık. Akhisar’a ait yöresel lezzet Akhisar katmerinde un, tuz ve su karıştırılarak hamur elde edilir. Yufka haline getirilen hamura yumurta kırılır, tulum peyniri ve maydanoz eklenerek tereyağıyla özel saçı üzerinde iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirilir.
Berker-Canberk Öncü kardeşler, “Işıl ışıl parıldayan mermerde bir gün önce hazırlanan ve gece boyu dinlendirilen özel hamur, incecik açılıp içine peynir konur. Biz İzmir’de isteğe göre de kıyma, pırasa da koyup bir de köy yumurtası kırarak yayık tereyağında kızartıyoruz. Üzerine rendelenmiş peynir dökerek müşterilere servis ediyoruz. 4. Kuşak olarak Akhisar dışına ilk kez taşıdığımız Yıldız Katmer 1935 yılından bu yana hizmet veriyor. Pazartesi günü haricinde, sabahın erken saatlerinde açılıp akşama kadar müşterilerimizi inanılmaz lezzetimizle ağırlıyoruz. İzmirlileri bu lezzeti tatmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, alışkanlık yapacaktır” dediler. 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyespor evinde yenildi
Sonraki Haber Karşıyaka, Çanakkale deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?