ANA SAYFA > GÜNDEM > Ak Partili Meclis Üyesi Baran'dan ilginç iddialar......

Ak Partili Meclis Üyesi Baran'dan ilginç iddialar......

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Meclis Üyesi Baran'dan ilginç iddialar......

Karşıyaka Belediye Meclisi Ak Parti üyesi, Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu Başkanı; İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, Karşıyaka Belediye Meclisi'nde gerçekleşen son toplantıda Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'a ilçedeki asansör polemiği ve Karşıyaka Belediye Spor Kulübü üstünden yüklendi. İlginç iddialarda bulundu...

Meclis toplantısıyla ilgili olarak açıklama yapan Karşıyaka Belediye Meclisi Ak Parti üyesi Baran, "Cevaplanmasını istediğimiz soruları hem toplantı salonunda dile getirdim, hem de kamuoyu ile paylaşarak Karşıyakalıların belediyede yaşanan gelişmelere vakıf olmasını istiyorum. Toplantımızda yönelttiğim sorular ne yazık ki ya cevapsız kaldı, ya da geçiştirildi." dedi.
Baran şöyle devam etti: "Görüyorum ki Karşıyaka Belediye Meclisi'nde konuluşması gereken, açıklanması gereken, aydınlatılması gereken konular var. Bunların başında bana göre daha önce de yine gündeme taşıdığım asansör konusu geliyor. Edindiğim bilgilere göre sözleşmesi tek taraflı olarak iptal edilen asansör firması konuyu yargıya taşıdı. Firmanın bu konudaki en önemli argümanlarıysa;
1) Önceki dönemde asansör güvenliğindeki başarıları dolayısıyla takdir görmüşken, yeni dönemde hiçbir ihtar ve şikayet almadan sözleşmenin feshedilme sebebinin açıklanmaması. 2) Karşıyaka Belediyesi'nin tek taraftlı fesih yetkisinin bulunmadığı iddiası. İdare mahkemesinde olan bu konunun, şirketin lehine sonuçlanması durumundaysa belli ki ilçemizi bir de tazminat davası bekliyor olacak. Böyle bir davanın kaybedilmesi durumunda ödenecek tazminatın kaynağı neresi olacaktır? Kötü siyasi kokuların geldiği bu olayda firmanın olası tazminatını Karşıyaka Belediyesi ve dolayısıyla Karşıyaka halkı mı ödeyecektir? Yoksa bu bedeli Sayın Cemil Tugay, şahsi bütçesinden mi karşılayacaktır? Böyle olması durumunda borca CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da ortak olacak mıdır?"
Ahmet Uğur Baran, asansör konusundan sonra Karşıyaka Belediye Spor Kulübü için de "Karşıyaka Belediyespor geçmiş dönemde Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı düzeyinde yönetilirken, yeni dönemde ise bizzat Cemil Tugay tarafından yönetilmektedir. Kulübe yönelik sorularımı madde madde sıralamak gerekirse; 1) Mazbata alınışından, 2019 sonuna kadar kulübe gerek Karşıyaka Belediyesi'nin bütçesinden, gerekse de bağışlarla kaç para girmiştir? 2) Kulüp kasasına giren bu miktarı önceki iki dönemle karşılaştırdığımızda arada nasıl bir fark bulunmaktadır ve bugün kasada kaç para vardır? 3) 1 Nisan sonrası bir firmanın 500 bin liralık bağış yaptığına ilişkin bilgiler geldi. Böylesi yüksek bir bağışın sebebi nedir? Başka hangi firmalar ve şahıslar hangi rakamlarla kulübe bağışlarda bulunmuşlardır? 4) Karşıyaka Belediyesi'ne ait olduğunu düşündüğümüz fakat kulübün üstüne kayıtlı olan makam aracının satışından ne kadar para gelmiştir ve bu para kulüp bütçesinde mi kalmıştır? Tüm bu sorularımın yanında, bilindiği gibi İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nün yönetiminde yer alıyorum yönetim kurulu üyeleri olarak buradan herhangi bir huzur hakkı almıyoruz.  Halihazırda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kulübünde yönetim kurulu üyeleri huzur hakkı almazken, öğrendiğimiz kadarıyla ilçe belediyesinin kulübündeyse yönetim kurulu üyeleri huzur hakkı almaktadır. Böyle bir şeyi hoş karşılamıyoruz ve kaldırılmasını, eğer kaldırılamıyorsa da huzur hakkı bedellerinin Karşıyaka'nın Filizleri projesine aktarılmasını talep ediyoruz. Son olarak Sayın Tugay göreve geliş sürecinde "Karşıyaka'nın marka olmuş bir kulübü varken buna eşdeğer bir belediye spor kulübü olmasını tuhaf karşılıyorum" demiş ve belediye kulübünün Karşıyaka Spor Kulübü'ne entegre olması için çalışacağını belirtmişti. Entegrasyon için bugüne kadar hangi çalışmaları yapıldı? Bu doğrultuda Sayın Tugay'ın kulüp başkanlığını bırakması gerekmez mi? Para akışıyla gündeme gelen bir kulüp başkanlığını bırakmayı düşünüyor mu?" diye sordu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Karşıyaka'da toplandı
Sonraki Haber Başkan Tugay’dan işçilere özel teşekkür

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?