ANA SAYFA > GÜNDEM > AK Partili Meclis Üyesi Baran 1 yılını raporladı...

AK Partili Meclis Üyesi Baran 1 yılını raporladı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Meclis Üyesi Baran 1 yılını raporladı...

Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, görev süresindeki 1 yıllık sürecin ardından, kamuoyunun takdirine sunulmak üzere geride kalan yıla ilişkin bir rapor hazırladı.

Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran'ın bu konudaki açıklaması şöyle:
"Göreve geldiğim tarihten itibaren gerek engelli bireyler, gerekse de diğer vatandaşlarımız için ikili diyaloglarla eksiklerin giderilmesi, ihtiyaçların temini gibi sosyal konularda yoğun bir mesai harcadık. Bununla birlikte gerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanlığı, gerekse de Karşıyaka Belediye Meclisi'nde Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu Başkanlığı gibi görevlerin hakkını vermeye çalıştım. Gerek şahsi, gerek komisyon olarak yaptığımız çalışmaları 1 yıllık sürecin sonunda paylaşıyor olmamım iki sebebi var. Birinci sebebim halkın, bir belediye meclis üyesinin neler yapabileceğini görmesidir. İkincisi ise özellikle yerel iktidar partisinin belediye meclis üyelerinin kentimiz ve ilçelerimiz için daha aktif çalışmasına teşviktir" dedi.
Baran ayrıca, "Raporumuza Karşıyaka Belediye Meclisi'nde yaptıklarımızdan tutun da, belediyelerin yanlışlarına karşı vatandaşın hakkını savunmak maksatlı olarak Meclis toplantılarında yaptığımız konuşmaları eklemedik. Huzurevlerimize ve yurtlarımıza ziyaretlerimizi, vatandaşımızın bazen mutlu, bazen acı günlerine bizzat yanlarında olarak eşlik edişimizi kendimize asli görev bildiğimizden listeye ekleme gereği bile duymadık. Onları da eklediğimizde bu liste çok daha uzayacaktır. Hemşerilerimiz yaptığımız faaliyetlere dair bilgi almak, fikir vermek ve hatta çalışmalarımıza omuz vermek için bizlerle iletişime geçebilir" ifadelerini kullandı.
Ahmet Uğur Baran'ın listesi şöyle:
1) Göreve gelmemden çok kısa süre sonra Karşıyaka'da özellikle Karşıyaka Çarşı bölgesinde engellilerimizin tuvalet ile ilgili sorunlarının çözümü adına Çarşı Kültür Merkezi'nde bir çalışma yapılmasını sağladık. Talebimiz bu engelli tuvaletinin gece de kullanılabilmesiydi fakat ne yazık ki baştan kabul gören isteğimiz, sonrasında Çarşı Kültür Merkezi'nde şartlar olgunlaşmayınca alternatif olarak Karşıyaka Belediyesi'nin binasındaki engelli tuvaleti 24 saat engelli kullanımına açık hale getirildi.
2) Göreve gelişimiz öncesinde ne yazık ki Kent AŞ'ye bağlı restoranda engelli tuvaleti bir depo haline getirilmişti. Engelli bireylerin de toplumun bir parçası olduğunu gündeme getirerek, bu yanlışın giderilmesini sağladık. Yine Kent AŞ.'den görme engellilerimiz için kabartma yazıyla yazılmış menüler istedik. İsteğimizin arkasındayız.
3) Cahar Dudayev Bulvarı'nda engellileri hesaba katmadan yapılmış olan yaya geçidini gündeme getirdik. Çok kısa sürede sonuç alarak buranın engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilmesini sağladık.
4) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in koltuğuna oturarak, sembolik de olsa İzmir'in bir günlüğüne bir engelli tarafından yönetilmesi görevini üstlenip farkındalık çalışması gerçekleştirdik.
5) Belediye meclis üyeliklerinin yanında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin yönetimine girerek kulübümüz bünyesindeki engelli branşlarına gereken özenin gösterilmesini sağladık. Özellikle engelli basketbol takımımızın başarıları ile birlikte Büyükşehir Meclisi'nde onurlandırılmasına ön ayak olduk. Engelli branşları için ayrı, doğrudan tekerlekli sandalye basketbol takımımız için ayrı olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde verdiğim önergelerim de mevcuttur.
6) Engelliler için boccia sporunda ilk kez il bazında turnuva düzenlenmesini sağladık. Çünkü kentte 6 tane takım olmasına rağmen il bazında bugüne kadar turnuva yapılmamış. Celal Atik Spor Salonu'nda coşkulu bir turnuva gerçekleştirdik.
7) Çocuk parklarımız ne yazık ki hem engelli çocuklarımız için yeterince uygun değil, hem de farkındalık yaratma noktasında çok zayıf. Bununla ilgili de bir önergemiz yine mevcuttur.
8) Ulaşımda engellilerin geride kalmaması adına belediye otobüslerinin tümünün engelli kullanıma uygun hale getirilmesi için Büyükşehir'de önerge verdim. Gerekli çalışmaların yapılması adına Meclis kararı da alındı.
9) Akülü tekerlekli sandalyelerin zaman zaman şarj sıkıntısıyla engellilerimize sorun yarattığı ortadadır. Şarj istasyonlarının yetersizliğinin araştırılması ve eksiklerin giderilmesi adına önerge verdik. Şarj istasyonlarının mevcutta olmadığı ilçelerde de olması adına Meclis tarafından karar alınmasını sağladık.
10) Kent genelindeki engelli vatandaşların tespitleri ve çalışmaların ona göre yapılması adına bir engelli haritası hazırlanmasını talep ettik. Talebimiz halen bekletilmekte.
11) Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimleri ve Gençlik Spor Kulübü ile Engelsizİzmir komisyonumuzun ortak çalışmalarıyla "Engelli Sporları Çalıştayı ve Gösterileri"nin yapılmaası için gerekli çalışmaların başlatılması için girişimde bulunduk.
12) Engelsizİzmir 2020 yürütme kurulu üyesi olarak görev almakta ve organizasyonun başarısı için mücadele etmekteyim.
13) Kırmızı Bayrak Komisyonu'nda görev yapmaktayım. Binaların engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için oluşturulan komisyonda, kırmızı bayrak almak için başvuruda bulunan kamu ve özel sektöre ait binaları yerinde incelemekteyiz. 
14) İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ile kentteki diğer engelli kulüpleri ve kulüplerin engelli branşlarındaki sporcuların kullanımı için asansörlü şehirlerarası otobüs ihtiyacını gündeme getirip talepte bulunduk. Talebimiz için onay kararı yapıldı fakat henüz alım gerçekleştirilmedi. Takipteyiz.
15) İzmir Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü'nün yönetim kurulunda Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm spor salonlarının kırmızı bayrak alması için gerekli düzenlemelerin yapılması kararını aldık. Buna Celal Atik Spor Salonu da dahildir ve çalışmalar başlamıştır.
Milletimizden aldığımız oyları, milletimizin yararına kullanma çabamızı kamuoyuna saygıyla duyururum.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Foça'da tarım için koronavirüs tedbirleri toplantısı
Sonraki Haber Maskede tavan fiyat belli oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?