ANA SAYFA > GÜNDEM > Ak Partili Keseli: Şıracının şahidi bozacı

Ak Partili Keseli: Şıracının şahidi bozacı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Keseli: Şıracının şahidi bozacı

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, "Bir televizyon programında birlikte canlı yayında olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç'u izlerken gözümde şıracı ve bozacı canlandı" dedi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç'un geçtiğimiz gün bir televizyon programında sarf ettikleri sözlere tepki gösterdi. Keseli, "Karşıyaka için henüz çivi çakmayı başaramamış olanlar, başarısızlıklarını devletin hizmetlerini pervasızca eleştirmekle örtemeyecekler. Selde dahi altyapı eksikleri nedeniyle halktan özür dilemeyen bir yönetim, üstünden suç ve sorumluluk atmaya iyiden iyiye alışmış durumda. Mavişehir'den Girne'ye, Alaybey'den diğer ilçelere kadar tüm altyapı eksiklikleri için hep bir bahaneleri var" dedi.
AK Partili Keseli, "Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay'ın göreve geldiği dönemde sarf ettiği sözleri ilk başta yanlış bilme ve eksik yahut hatalı bilgilendirilmenin sonucu olarak değerlendirmiştik. Sonrasında gördük ki bunu bilinçli yapıyor. Peki ne yapıyor Sayın Cemil Tugay? 2 yıldır daha temeli atılmamış projeler anlatıyor. Ne yapıyor Sayın Cemil Tugay? Bir ilçe belediye başkanı olmasına rağmen her fırsatta genel siyaset üstünden algı politikasıyla eksiklerini örtmeye çalışıyor. Tabii bunu yaparken de yalnız değil. CHP'li mevkidaşımla bunu bir arada o kadar güzel yapıyorlar ki, gerçek mesleklerini bilmesek şıracı ve bozacı olduklarını düşüneceğiz" dedi. 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın programda kullandığı "Çok iş yaptık, çok masraf oldu." ifadesiyle belediye yahut vatandaşın pandemi döneminde destek alamadığı söylemine sert bir çıkış yapan Keseli, "Çok masraf olduğu doğrudur. Çok konuştuğunuz da doğrudur. Hatta bu kadar çok konuşup, aslında hiçbir şey söylememiş olmak için çok yorulduğunuz da su götürmez bir gerçektir. Lakin çok iş kısmında koca bir soru işareti bulunmaktadır. İzmir'in lider ilçesi Karşıyaka'da çok olan şey artık ne yazık ki çöp sorunudur, kokudur, trafiktir, bitmeyen eksikliklerdir. Ayrıca devletimiz pandemi döneminde kısa çalışma ödeneğinden tutun da, esnafa can suyu olacak çok düşük faizli kredilere, vergi ertelemelerine, kira yardımına kadar birçok faaliyette bulunmuştur. Gerekli önlemler, imkanlar dahilinde alınmaya devam edilmektedir" dedi. 
Şehir hastaneleri, otoyollar ve köprüler gibi yap işlet devret modeliyle hayata geçirilen projeler konusunda Başkan Tugay'ın sözlerini değerlendiren Keseli, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, özel sektöre can suyu veren, vatandaşa hizmet ve istihdam olarak dönen projelerle son 20 yıl içinde ülkemizin çehresini yenilemiştir. Lojistiğin, ulaşımın, hizmete erişimin ve hızın artık bir çağ gerekliliği olduğu dünyada, 783.562 kilometrekare içinde yurdun her noktasına aynı anda hizmet götürmeye çalışan devletimizi alkışlamak yerine yermeye çalışmak ancak siyasi bir kıskançlıktan ibarettir. Kendi ilçesi sınırları içinde hizmette noksan olanların hayallerinin 81 ile yetemeyeceği aşikardır. Devletimizin bu kadar kısa sürede bu kadar dev projenin açılışını yapmasının siyasi rakiplerimizde rahatsızlık yaratmasına şaşırmıyoruz. Hele hele yangın ihtimali üzerinden korku ve iftira siyaseti yaratma çabasını komik buluyoruz. Bu binaların yönetmelikleri, hangi niteliklere göre yapıldıkları bellidir. Bir belediye başkanının bunları bilmemesi cehalet, bilip de yok sayması ise gaflettir" dedi.
Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili eylemlere destek veren ve "Masum eyleme şiddetli polis müdahalesi var." ifadesini kullanan Başkan Tugay'a tepki gösteren Didem Keseli, "Üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanması kanunen bir hak ve sorumluluktur. Yıllarca üniversitelerde başörtüsüne karşı saldırgan tutum içinde olanların, alt tarafı Anadolu'nun herhangi bir yerinden gelmiş bir kız öğrencinin başörtüsü yüzünden okuluna girmesine bile engel olmaya kalkan bir zihniyetin, bugün iktidardan uzakken, rektör seçimine bile bu denli karışmaya kendinde hak görmesi, demokrasiyi benimsemediklerinin bir göstergesidir. Sandık 2023'te halkın önüne gelecektir. Halk kimi doğru buluyorsa onu seçer. Onun dışında provokasyona varan bir eylemi sahiplenmek ve savunmak, kamusal bir koltuk sahibine yakışmamaktadır. Bakın eylemlere katılanların içinde terör örgütleriyle bağlantılı çok sayıda kişinin varlığı tespit edildi. Dün, HDP logosu gibi logoyu savunan Cemil Tugay'ın bugün de öğrencilerle provokatörleri birbirinden ayırmadan konuşmasına şaşırmıyorum" dedi.  
Programın sonlarına doğru CHP'li Koç'un, Karşıyaka'yı bir gurme kenti yapma fikrine de değinen Keseli, "Karşıyaka'da yönetimi elinde bulunduran CHP, belli ki yıllar içinde kentimizi tanımayı başaramamış, kentimiz için bir fikir üretememiş olacak ki; hala Karşıyaka'nın ne kenti olacağını tartışacak kadar konunun başındalar. Karşıyaka Türk sporunun hele de basketbol ve yelken sporlarının dinamosu olmuş bir kenttir. Karşıyaka sanatın, kültürün, sporun kentidir" ifadelerini kullandı.

Bülten

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor oryantiring de yine zirveye çıktı…
Sonraki Haber Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karikatür Yarışması’na 62 ülkeden katılım

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?