ANA SAYFA > GÜNDEM > AK Partili kadınlar Türk kadınına ''Seçme ve Seçilme Hakkı'' verilmesini kutladı

AK Partili kadınlar Türk kadınına ''Seçme ve Seçilme Hakkı'' verilmesini kutladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili kadınlar Türk kadınına ''Seçme ve Seçilme Hakkı'' verilmesini kutladı

AK Partili kadınlar Türk kadınına "Seçme ve Seçilme Hakkı" verilmesinin 89. yılı ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutladı.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığında düzenlenen etkinliğe İlçe Başkanı Selahattin Köse, ilçe Başkan yardımcıları, STK ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Hamiyet Boyacı ile çok sayıda partili kadın katıldı.

STK ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Hamiyet Boyacı, Kadınların toplumun temel taşı olduğunu, gelişmiş toplumları kadınlar yetiştirdiğin, belirterek şunları söyledi. 3 Nisan 1930’da belediyelerde 26 Ekim 1933’te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde ve nihayet 5 Aralık 1934’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadına seçme ve seçilme hakkı kanunu çıktı. Fransa Belçika İtalya ve Avrupa ülkelerinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir. İlk meclise giren kadın milletvekilimiz Türkan Akyol dur
İlk kadın ilahiyatçı ve Türk tarihçisi kadın hakları savunucusu Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990 da evine gönderilen bombayla suikasta kurban gitmiştir. İlk kadın savaş pilotumuz Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen 22 Mart 2001 yılında vefat etti. Birçok kadınımız ülkemizde ilkleri yaşadı”

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse’de İslamiyet’te kadının önemini vurgulayarak, kadın haklarını savunan konuşmasında siyasette kadının önemini vurguladı, yeni yüzyılın mimarı kadınlarımız olacak diyerek, tüm kadınların Kadın Hakları gününü kutladı

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaymakam korumasının nikah şahidi oldu
Sonraki Haber İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kitabı yayımlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?