ANA SAYFA > GÜNDEM > AK Parti'li Dağ: Yapılan pazarlıkları tek tek ortaya dökeceğiz

AK Parti'li Dağ: Yapılan pazarlıkları tek tek ortaya dökeceğiz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Parti'li Dağ:  Yapılan pazarlıkları tek tek ortaya dökeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ Atakent’te imar planlarında ‘spor alanı ve sosyal tesis alanını’ geçen arazinin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ‘özel eğitim alanı' olarak değiştirilmesi ile ilgili soyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Dağ, “İmar planlarında ‘spor alanı’ iken 100 milyonu aşan rantı ile ‘özel eğitim’ alanına çevrilen İzmir’in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi’ndeki arsada yapılan operasyonu takip ediyoruz. Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimizin ‘ret’ oyu kullandığı plan değişikliğine bölge halkı da şiddetle karşı çıkıyor. Herkes bilsin, dillerinden ‘kamu yararı’ ve ‘sosyal demokrasi’ kavramlarını düşürmeyenler, her fırsatta ranta başvuruyor ve kendi çıkarlarından taviz vermiyor. Biz, vatandaşlarımızın yanındayız. Bu imar rantına itiraz edip, konuyu yargıya taşıyacağız. Bu işin arkasında olanları ve yapılan pazarlıkları tek tek ortaya dökeceğiz” açıklamasında bulundu.

AK Partili Dağ, Atakent Site Sakinleri tarafından yapıldığı belirtilen basın açıklamasını da yayınladı: Atakant Sitesi sakinlerinin basın açıklaması şöyle:

“İzmir Karşıyaka İlçesi Atakent Mahallesinde bulunan 6 Bloktan Oluşan Efes Siteleri, 2 Bloktan Oluşan Bergama Siteleri, 6 Bloktan Oluşan Didim siteleri ile villalardan oluşan Venedik Sitesi 1989 Emlak Bank tarafından Atakent Sitesi olarak yaptırılarak teslim edilmiştir. 

Atakent Sitesi satış ilanları ile yüzme havuzu, tenis kortları, sosyal tesisleri, gondol süs havuzları, gezinti yolları ve yeşil alanları olan dairelerin satışı yapılmıştır. Bu şekilde satışa çıkarılan dairelerin fiyatları çevrede bulunan diğer dairelerden iki kat pahalı olduğu halde insanlar vaat edilen söz konusu avantajları dikkate alarak Atakent sitesinden ev almıştır. 

Emlak bankası vaat ettiği şekilde projeye uygun bir şekilde inşaatları ve işleri yaparak daireleri hak sahiplerine teslim etmiştir. Atakent yüzme havuzu, tenis kortları, sosyal tesisleri, gölet süs havuzları, gezinti alanları ve yeşil alanları ile İzmir'in örnek projesi olmuştur. İzmir’in tanıtım film ve broşürlerinde yer verilen örnek bir projedir, 

Atakent sitesi, yüzme havuzu ve tenis kortları ile sosyal tesisleri kiraya verilerek uzun yıllar İzmir'e, İzmirlilere hizmet etmiştir. Ancak uzun kullanılan bu tesisler zaman İçinde eskidiği için tadilat gerektiğinden masraf olacağı gerekçesi ile tadilat yapılmamış, yüzme havuzu ve tenis kortları ile birlikte sosyal tesisler harabeye dönmüştür, 

Bu dönemde Emlak bank kapandığı için projenin bir parçası olan yüzme havuzu ve spor tesisleri özel mülk olarak TOKİ adına tapuya tescil edilerek ilan yoluyla satışa çıkarılmıştır. 

Yüzme havuzu ve spor tesislerinin kullanım ve tahsis şekli değiştirilmeden satış ilanı yapılmıştır. İhaleye girenler de arsaların kullanım şeklini ve imar durumunu bilerek ihaleye ve teklif vermiştir. 

İhale, en yüksek teklif veren BİLFEN firmasında kalmıştır. BİLFEN firması satın aldığı arsaların yüzme havuzu ve tenis kortları olduğunu bilerek teklif vermiştir. Yani ihaleye kanlan BİLFEN firması ve diğer teklif verenler Atakent sitesinin ayrılmaz bir parçası olan yüzme havuzu ve tenis kortları ile birlikte tesislerinin projeye uygun kullanılması gerektiğini bilerek teklif vermişlerdir, 

Yüzme havuzu ve tenis kortu olan spor tesislerinin ihaleye çıkma aşamasında Atakent sitesinde ve çevrede oturan duyarlı insanlar çok büyük tepki vermiş, toplantı ve yürüyüşler yapmışlardır. Satışı yapan devlet kurumu TOKİ yetkilileri ve belediye yetkilileri arsaların imar durumunun değişmediğini söyleyerek kamuoyu tepkisini azaltmışlar ve tepki veren kişileri ikna etmişlerdir, 

BİLFEN firması İhalede en yüksek teklifi verdikten sonra 6-7 yıl hiçbir faaliyette bulunmamış, satın aldığı yüzme havuzu ve tenis kortları olan spor tesislerinin kullanım şeklini unutturmaya ve kamuoyu tepkisini aşmaya çalışmıştır. 

Tenis kortlarının bulunduğu alan İzmir ili Karşıyaka İlçesi Atakent Mahallesi 9846 ada 1 no’lu parseldir. Söz konusu parsel Karşıyaka 2.Etap 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında ‘’Spor Alanı’’ kullanımında kalmaktadır. Plan hükümlerine göre "Spor alanı; spor ve oyun ihtiyacı karşılanmak ve spor faaliyeti yapılmak üzere imar planı kararı ile kent, bölge veya semt ölçeğinde ayrılan açık ve kapalı tesis alanlarıdır. Yapılaşma koşullan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında belirlenecektir.’’ şeklinde tariflenmiştir. 

BİLFEN firması kamuoyu tepkisinin artık kalmadığım düşünerek tenis kortları bulunan spor tesislerinin bulunduğu adanın "spor alanı" olan imar durumunun "Özel eğitim alanı" olarak değiştirilmesi için 1/5000’lik imar planında değişiklik yapılması için belediye ile görüşmelere   başlamıştır. 

Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem de Karşıyaka Belediyesi ile uzun süren pazarlıklar sonucunda Tenis kortları olan spor tesislerinin bulunduğu alanın %25'i park ve yeşil alan olarak terk edilmek karşılığında "özel eğitim alanı" olarak değiştirilmesi hususunda anlaştıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. İmar plan değişiklikleri şartlı olarak yapılamaz. Maddi değeri olan arsanın bir bölümünü yeşil alan ve park olarak kullanılmak üzere terk edilerek arsaya imar rantı kazandıracak imar değişikliği yapılması bağış görünümlü RÜŞVETTİR. 

Türk Dil Kurumu sözlüğünde RÜŞVET; Yaptırılmak istenen bir işte yasadışı kolaylık ve çabukluk sağlanması için bir kimseye mal veya para olarak sağlanın çıkar." şeklinde tanımlanmıştır. BAĞIŞ İSE "Bir mal veya hakkı karşılık beklemeden birine verilen şey’’ şeklinde tanımlanmıştır. BİLFEN arsasının imar durumunun değiştirilmesi karşılığında arsasının %25'ini teklif etmektedir. Bu tarife göre bir karşılık (yani imar rantı) bekleyerek maddi değeri olan arsanın yaklaşık 2000 m2'lİk kısmının teklif edilmesi rüşvettir, 

BİLFEN firması, kendisine büyük rant getirecek parsele çok katlı okul yapabilmesi için 9846 ada 1 no’lu parselin %25'ini terk ederek 1/5000’lik imar planlarında parselin spor alanı olan imar durumunun özel eğitim alanı olarak değiştirilmesini talep etmiştir. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi de talebi kabul ederek 9846 ada 1 no’lu spor alanı olan imar durumunun özel eğitim olarak değiştirilmesine oy çokluğu ile karar vererek karar ilana çıkarılmıştır. Belediye Meclisinin azınlıkta bulunan AK Parti ve MHP’li üyeleri,   

"İncelenen imar planı tadilatıyla alakalı olarak bölgede eşdeğer Spor Alanı ayrılmamış olması ve bölgede yapılaşmanı tamamlandığı göz önüne alınarak bu bölgede Yeşil Alan ve Spor Alanı ayrılma ihtimali bulunmayacağından ilgili plan tadilatının uygun bulunmadığı’’ gerekçesi ile karara muhalefet etmiştir. 

Söz konusu imar değişikliğine Atakent sitesinde oturan vatandaşlar ile çevre halkı çok büyük tepki vermiştir. Birçok kişi İmar değişikliğine itiraz dilekçelerini İzmir Büyükşehir Belediyesine vermiştir. İmar değişikliğine itiraz etmek için çok sayıda insan da sırada beklemektedir. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi spor alanı olan arsayı bu vasfı ile ihaleden alan BİLFEN firmasına Atakent sitesi projesine aykırı olarak imar değişikliği yaparak çok büyük rant kazandırmaktadır. 

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi TOKİ'nin Mavişehir Bölgesinde sattığı arsalara yüksek katlı bina yapılmasına karşı çıkarak mücadele vermektedir. Belediye Atakent Mahallesi 9846 ada 1 no’lu parselin imar durumunu sahibine büyük rant getirecek şekilde imar değişikliği yaparak, savunduğu fikirleri ile tam tersi davranarak kendi kendisi ile çelişkiye düşerek inandırıcılığını kaybetmiştir. Daha önceki belediye yönetimlerince yapılmayan imar değişikliğinin şimdi de yapılmamasını Belediye başkan meclis üyelerinden bekliyoruz.” 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Anıl Çıracı da tamam...
Sonraki Haber Karşıyakalı bisikletçilerden büyük başarı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?