ANA SAYFA > İZMİR > AK Parti İzmir'in, STK buluşmaları Karşıyaka'dan başladı

AK Parti İzmir'in, STK buluşmaları Karşıyaka'dan başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Parti İzmir'in, STK buluşmaları Karşıyaka'dan başladı

AK Parti İzmir İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nın düzenlediği 'İlçe STK Buluşmaları'nın ilki Karşıyaka'da düzenlendi.

AK Parti İzmir İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Karşıyaka ilçesinde 'İlçe STK Buluşmaları' kapsamında toplandı düzenlendi. İlçede faaliyet gösteren dernek, oda ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, önemli mesajlar verdi. Sürekli, "Kurtuluş meşalesi İzmir'den gönüllü sivil toplum kuruluşu temsilcilerince yakılmıştır. Kuruluşun, kurtuluşun şehri İzmir'in bu noktadaki en özel ilçesi Karşıyaka'da bu görevleri yapmak büyük ayrıcalık. 30 ilçede yapacağımız 'STK Buluşmaları'mıza buradan başlıyoruz. STK'lar ile devlet arasındaki duvarları kaldırdığımız 20 yıllık iktidarımızda nasıl omuz omuzaysak, bundan sonra da öyleyiz" ifadelerini kullandı.

Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü: "Bulunduğumuz coğrafya stratejik açıdan önemli, etrafımız ateş çemberi. Suriye sorunu var, Irak problemi var, Mavi Vatan konusu, Rusya-Ukrayna Savaşı var. Önceki gün resmen bitirdiğimiz bir pandemi süreci var. Maskeleri hastaneler hariç çıkardık. Sağlık yönünden sıkıntılar olduğu gibi sosyo ekonomik yönden de sıkıntılar çok derin.  Dünyanın en iyi sağlık sistemine sahip olduğumuzu gösterdik. Pandeminin ekonomik sıkıntıları 6 aydır iliklere kadar hissediliyor. Enflasyon var, pahalılık var. Gerçeklikten kopmamız mümkün değil. Bizi farklı ve başarılı yapan bu. Ocak ayında son yılların en büyük oranında zam yapıldı, yüzde 50…Temmuz ayında enflasyon farkı üstüne refah payını veriyoruz. Bu yıl enflasyon yüksek olduğu için beklenen rakam yüzde 45'ler civarında zam olması. Temmuz ayında gündeme gelecek. Yıl başında yeniden gündeme gelecek olan asgari ücretteki artışta devlet yine hakem rolünde olacak."

İl yönetiminde yapılan yeni rotasyonla Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'na getirilen İsmail Çiftçioğlu ve ekibine teşekkür eden Sürekli, "Karşıyaka'dan başladık ve 30 ilçemizde STK buluşmaları yapacağız. Yol haritamızı her süreç için vatandaşlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte belirliyoruz. Keşke İzmir'in yerel ve büyük sorunları için de böyle bir birliktelik sağlayabilseler. İzmir'de koku sorunu var mı? Var. Bunun reddetmenin, bu sorunu Kütahya'da aramanın ne anlamı var? Biz eleştiriyi saygı ile karşılıyoruz ama biz eleştiri yaptığımız zaman saldırıyla karşılaşıyoruz, hakaret görüyoruz.  Üslubumuzu bozmadan cevap vermeye, eleştiri yapmaya devam edeceğiz. Bu, işin siyasi boyutu. Ama siyasi boyut bir yana İzmir'in sorunları dağ gibi duruyor. İzmir'de ulaşımda sorun var. İzmir'de koku problemi var. İzmir'de kentsel dönüşüm problemi var" açıklamalarında bulundu.

STK temsilcilerinin sorularını cevaplayarak, önerilerini dinleyen Sürekli, kentsel dönüşüme ilişkin yaptığı açıklamada, "Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesi'nde, Şemikler Mahallesi'nde, Yalı Mahallesi'nde, Örnekköy'ün gündeminde de var. Buralar kentsel dönüşüme muhtaç. En son İzmir Milletvekilimiz Necip Nasır ve İl Başkan Yardımcımız İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka İlçe Başkanımız Didem Keseli Cumhuriyet Mahallesi'nin dönüşümü için çalıştılar ve hükümeti ilgilendiren bölümleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'mızca çözüldü. Karşıyaka Belediyesi'nin önünü de açtık, gerekli katkıyı da koyduk. Bakanlığımıza, milletvekilimize ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'dan iki isim Galatasaray'da
Sonraki Haber Başarılı insanların arkasında durmak gerekli!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?