ANA SAYFA > GÜNDEM > AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Doğan'dan Karşıyaka Stadı açıklaması

AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Doğan'dan Karşıyaka Stadı açıklaması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Doğan'dan Karşıyaka Stadı açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Stadı’nı hükümetin engellediğine dair açıklamalarına AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Deniz Doğan sert tepki gösterdi.

AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimler Başkanı Deniz Doğan; Tugay’ın CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin beceriksizlik sarmalında savrulduğunu, sürecin gerçekliğiyle ilgisi olmayan açıklamalarla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirterek; “Sayın Tugay; Karşıyaka Stadı’nın hayata geçememesinin müsebbibi olarak merkezi idareyi suçluyor ama, adres daha yakın! Burnunun dibinde hatta. Büyükşehir Belediyesi. Öne sürdüklerine mazeret bile diyemiyoruz. Çünkü bu iddiaların tümü gerçeği yansıtmıyor. Çaresiz kalmış olabilir. Ama, bu gerçek dışı söylemleri söylemesinin gerekçesi olamaz. Göztepe ve Alsancak Statlarını yapanlar, bunu neden yapamasın!” diye konuştu.

İmalat ve yapı kayıt belgesi alınan Karşıyaka Stadı’nın ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’nin “Biz yapalım.” demesi üzerine; Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun Karşıyaka Kulübü’nde bir toplantı yaptığını hatırlatan Doğan, şunları söyledi; “Tunç Bey o toplantıya şehir dışında olduğu için katılmamıştı. Ancak Sayın Bakanımız; araziyi inşaat yapmak üzere Büyükşehir’e tahsisini basın önünde deklare etti. Protokol taslağı; Temmuz 2021 sonunda Karşıyaka Spor Kulübü’ne ulaştı. Karşıyaka Spor Kulübü ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) hukukçuları, özellikle kazanılan davalara ilişkin olumsuz sonuç yaratma veya davanın tekrarına sebep olabilecek bazı ek düzenlemelerle gerekçelendirilmiş olarak Eylül 2021 başında protokolü Büyükşehir’e gönderdi. Protokol taslağı o günden bu yana Büyükşehir’de bekliyor. Düğüm, 10 aydır kendi uhdelerinde. Öyle ki bu konuda üç toplantı yapıldı. Altını çizmek istiyoruz. TOKİ; ihale ve mahkemelere esas alınan avan projeyi de o zaman Büyükşehir’e teslim etti. Geçtiğimiz günlerde bu projeler de Büyükşehir’e gönderildi. Zaten; statik, mekanik ve elektrik gibi uygulama projelerinin de inşaat ruhsatını verecek olan Belediye tarafından hayata geçirilmesi gerekiyor. Çünkü, Bakanlığın inşaatı yaptırdığı TOKİ, mevzuat gereğince ihaleleri avan proje üstünden yaptırıyor.”

Göztepe ve Alsancak Statlarının da avan projeler üzerinden ihale edilerek hayata geçtiğini vurgulayan AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Deniz Doğan, Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın siyasi risk almamak adına işi yokuşa sürdüğünü, adres şaşırttığını söyledi. Yasal olarak olması gereken sürecin işlediğini belirten Doğan, şöyle konuştu; ‘’Belediye diyorsa ki; ‘Ben bütün uygulama projeleri olmadan ihaleyi yapmam’ o kendi bilecekleri iş olmakla birlikte, tamamen oyalama taktiği. Topu taca atmaksa, tam olarak bu. Mimarın muvafakat vermesi konusuna gelince… Bu sorumluluklarını yerine getirmeye engel değildir. Bu, mimarın telif hakkından vazgeçmesi anlamına gelir ve yerine gelecek mimar projeyi uygulamak zorundadır. 10 aydır arsa tahsis aşamasının tamamlanmasına engel olanlar, bunu öne sürmesi gerçekten kafa karıştırıcı. Uygulanabilir bir projeyi hangi mimarla ve neden çalışmak istiyorlar sormak gerekiyor. İlk etap olan arsa tahsisi sürecini başlatmaksızın sudan sebeplerle Karşıyaka ve İzmir halkını samimiyetsiz ve gerçek dışı açıklamalarla oyalamalarını acizlik olarak görüyoruz.”

Önce projelerin ellerinde olmadığını, sonra mimarın 20 milyon istediğini öne sürdüklerini ve tüm bunları, beceriksiz ve şaibeli tutumlarının kalkanı olarak kamuoyuna sunduklarını söyleyen Başkan Doğan, bu rakamın tüm projeler dahil 7 Milyon olduğunu açıkladı. Doğan, işletilmesi gereken süreçle ilgili şu ifadeleri kullandı; “Önce, yaklaşık 10 aydır belediyede bekleyen arasa tahsis protokolünü imzalamalılar. Sonra, TOKİ gibi mimari avan proje üzerinden ihaleye çıkmalılar. Çünkü; diğer projeler (Statik, Elektrik, Mekanik vs) artık arsanın tahsisini almış olan ve bu nedenle artık ihale makamı olan Belediye tarafından hazırlatılmalı. Sonraki adım yatırım bütçesine koyulması ve ihale süreci… Ardından da belediye tarafından yapı ruhsatı verilmesi ve inşaatın başlaması. Ancak sayelerinde, halen birinci aşama, yani tahsis protokolü imza aşaması dahi geçilemedi. Bunu çözmeden; 3. ve 4. aşamayı öne sürüyorlar. Bu yaptıklarının yasal olarak ve pratikte karşılığı yok. Proje bazında 5 mahkeme oldu, savunmalar yapıldı ve davalar kazanıldı. Dünyada 50’den fazla stadyum yapmış tecrübeli bir proje grubuna bu kadar direnmelerinin gerçek nedenini açıklasınlar. Mimar değişse de projenin değişmeyeceğini de bilmiyor olamazlar. Proje değişikli ki, yeni dava süreçleri demektir ve bu da stadın yapımını 5-7 yıl geciktirir. El insaf diyoruz. Tablo buyken, kim kimi engellemiş oluyor? Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.’’

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ak Parti'li Baran: Taş taşıyacaklardı laf taşıyorlar
Sonraki Haber Karşıyaka tam kadro...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?