ANA SAYFA > GÜNDEM > Adli yıl Karşıyaka’da törenle başladı

Adli yıl Karşıyaka’da törenle başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Adli yıl Karşıyaka’da törenle başladı

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz'da başlayan adli tatil sona erdi, 2022-2023 adli yılı Karşıyaka’da da başladı.

Adli yılın başlaması nedeniyle Karşıyaka Hükümet Konağı bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan, Ticaret Mahkemesi Başkanı Süleyman Ünal, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdem Işık, Cumhuriyet savcıları, hakimler ve adliye personeli katıldı.

Karşıyaka Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtına Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan, Ticaret Mahkemesi Başkanı Süleyman Ünal’ın çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan birer konuşma yaptı. 
Başsavcı San yaptığı konuşmada; yeni bir heyecanla adli yıla başladıklarını belirterek şöyle konuştu. “Tarafsız ve bağımsız bir anlayışla görevimizi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yeni adli yılın camiamıza, milletimize hayırlı olsun” 

Adalet Komisyonu Başkanı Özcan ise bir devletin ana unsuru olan yargı görevini layıkı ile yaptıklarını belirterek, bize yeni katılan meslektaşlarımızla birlikte bu görevimizi en iyi şekilde yapmayı sürdüreceğiz. Yeni yargı yılının devletimize, milletimize, yargı mensuplarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Adli yılın açılışı programı kapsamında, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan tebrikleri kabul etti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'nin genelgesiyle 20 Temmuz'da başlayan adli tatil boyunca, adliyelerde görev yapan nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara baktı. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verilmişti.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0
Önceki Haber Av yasağı sona erdi
Sonraki Haber İzmir Enternasyonal Fuarı 91. kez kapılarını açıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?