ANA SAYFA > İZMİR > 5.Karaburun Nergis Festivali 21-22 Ocak'ta

5.Karaburun Nergis Festivali 21-22 Ocak'ta

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
5.Karaburun Nergis Festivali 21-22 Ocak'ta

Nergisin kokusu Türkiye’yi saracak. 5.Karaburun Nergis Festivali, Karaburunluların zarafeti ve hikayesiyle dillere destan nergis çiçeğini dünyaya tanıtacağı gibi ilçe ekonomisine kattığı hareketlilikle iz bırakacak.

‘Nergisi Başkenti’ Karaburun, beşinci kez Nergis Festivali ile Türkiye’nin dört bir yanından konuklarını ağırlayacak.  Nergisin mis kokusu,  Karaburun Belediyesi’nin zengin bir programdan oluşan organizasyonuyla, ülkeyi saracak. Karaburun Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlediği 5. Karaburun Nergis Festivali, denizi ve doğasıyla bir yeryüzü cenneti konumundaki ilçede 21-22 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, doğa ve denizin en yakın dostluğunun yeryüzündeki örnek bir tablosu olarak nitelendirdiği Karaburun’daki festivale tüm yurttaşları davet etti. Başkan Erdoğan, “5. Karaburun Nergis Festivalimizde çiçek gibi bir program hazırladık. Her yıl artan oranda ziyaretçilerimiz hepimizi sevindirirken, bu festivalin müdavimi olan binlerce yurttaşımıza ve her yıl binlerce Karaburun sevdalısı ekleniyor. Toprağımızın, doğamızın değeri nergisimizi en iyi şekilde tanıtmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Dinletiler, konserler, gösteriler, söyleşiler, yarışmalar ve nergisin yanı sıra yöresel ürünlerin sunulacağı rengarenk stantların yer alacağı festivalin ilçe ekonomisine getirdiği hareketliliğin önemine vurgu yapan Başkan Erdoğan, “Aslında bu bizim için düğün hazırlığı gibi. Mitolojideki hikaye üzerinden gidersek, Echo ve Narcissus’un düğün sahibiyiz, heyecanımız büyük.  İmkansız bir aşkın kavuşamayanlarını kavuşturuyoruz. Narcissus’un kendine olan aşkı, Karaburun’a ilk kez gelen bir yurttaşımızda kente sevdaya dönüşüyor. Bir kez bu toprakların ve yerel mutfağımızın ürünleriyle tanışanlar için lezzet ve bereket, ekoya, yankıya dönüşüyor; yeni konuklarımız bu sese kayıtsız kalamıyorlar. İşte festivalimiz nergisin karşı konulmaz kokusuna, keçi peynirinden kopanistiye, zıngatadan sarımsak dığana, çalkamadan masır ve öküz köftüsüne hem mutfak keşfine hem de doğanın görsel ziyafetine bir davettir” diye konuştu.

Topan kefalin barbun ve ahtapotun evi bildiği Karaburun’un samimi insanlarıyla buluşmada, Nergis Kraliçesinin belirleneceği yarışma da yapılacağını kaydeden Başkan Erdoğan, şu çağrıda bulundu:  “Dünyanın en güzel nergislerinin görülebileceği Yeniliman’dan yoğun göç alan Mordoğan’ın Manal Koyu’na ve Narcissus Çeşmesi’ne, Sarpıncık Feneri’nden birbirinden güzel koyları keşfe; tarih içinde Börklüce Mustafa, Torlak Kemal ve Şeyh Bedrettin’e kısa bir yolculuğa Karaburun olarak sizi çağırıyoruz. Doğanın bize armağanı nergis zenginliğimiz ve bu festival hepimizin.”
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor oryantiringe yine damgasını vurdu!
Sonraki Haber Çocuk Senfoni Orkestrası büyüledi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?