ANA SAYFA > SPOR > 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Karşıyaka'dan geçecek...

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Karşıyaka'dan geçecek...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Karşıyaka'dan geçecek...

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 57'ncisi, 10-17 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Turun bir etabı da Çeşme-Karşıyaka...

Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) Pro Series kategorisinde yer alan etaplı yol bisikleti yarışı, profesyonel takım ve sporcuların katılımıyla 10 Nisan Pazar günü Bodrum'da başlayıp 17 Nisan Pazar günü İstanbul'da sona erecek.
1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçerek Ege'den Trakya'ya ilerleyecek olan kıtalararası dev organizasyonun final etabına İstanbul ve tarihi yarımada ev sahipliği yapacak. 8 gün, 8 etap boyunca bisikletlilerin rekabetine ülkemizin doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri eşlik edecek.
Dünyanın ilk ve yegane "Kıtalararası Etaplı Bisiklet Yarışı" olması yönüyle öne çıkan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 57'nci yılında bir yeniliğe daha imza atarak Anadolu'yu Avrupa'ya bağlayan iki köprüden geçecek ve ülkemizin stratejik konumuna ve ulaşım ağı altyapısına dikkat çekecek. 7'nci etaba ev sahipliği yapacak olan Edremit - Gelibolu parkuru 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçerek Avrupa'ya uzanırken, 8'nci ve final etabı ise tarihi yarımadadan başlayarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçişi ile Anadolu'ya uzanacak. Bağdat Caddesi ve tarihi yarımada da seyir zevkini artıran 3 turun ardından dev organizasyon İstanbul'da son bulacak.
Dünya bisikletinin yıldız isimlerine ve en önemli takımlarına ev sahipliği yapacak, Türkiye'nin en önemli markalarından biri olan organizasyonda bisikletçiler bu yıl; Ege Bölgesi'nin turizm ve ticaret merkezlerinden Trakya'ya, ardından kültür başkentimiz İstanbul'a ilerleyecek. Tırmanış ustası bisikletçiler için Şirince, Spil Dağı Milli Parkı, Tekirdağ, Gelibolu ve Kaz Dağları limitlerin zorlanacağı yokuş primlerini barındıracak. Karşıyaka, Alaçatı, Ayvalık, ve İstanbul etapları ise güçlü sprinterlerin nefes kesen sprint finişler ile yıldızlaşacağı etaplar olacak.

57'nci yılında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 1289 kilometrelik parkuru boyunca yenilenen 8 etabı ise şu şekilde olacak:
10 Nisan : Bodrum -  Kuşadası (207 km)
11 Nisan: Selçuk (Efes) - Alaçatı (158,1km)
12 Nisan: Çeşme - İzmir (Karşıyaka) (122,5 km)
13 Nisan : İzmir (Konak) - Manisa (Spil) (127,4 km)
14 Nisan : Manisa - Ayvalık (191,3 km)
15 Nisan : Edremit (Akçay) - Eceabat (57.Alay Şehitliği) (204,2 km)
16 Nisan : Gelibolu - Tekirdağ (135,8 km)
17 Nisan : İstanbul- İstanbul (143 km)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Işın Karaca Konak’ta sesiyle büyüledi
Sonraki Haber Karşıyaka'da divan başkanlığı için 2 aday...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?