ANA SAYFA > EĞİTİM > 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması’nın sergisi açıldı

53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması’nın sergisi açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması’nın sergisi açıldı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nın düzenlendiği 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması’nın sergisi, Ege Üniversitesi 50.Yıl Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Sergiye İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, TÜBİTAK Koodinatörü Doç. Dr. Onur Dönmez, TÜBİTAK Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr Yılmaz Tonbul, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 
Amacı lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak olan TÜBİTAK 2204-A Çağrısı lise öğrencilerinden büyük ilgi gördü.

Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul -Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van’ın aralarında bulunduğu 12 ilde gerçekleşen araştırma projeleri yarışmasında değerlendirme sonrası bölge birincileri Türkiye finallerine katılıyor. İzmir bölgesi; İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Denizli ve Uşak illerinden oluşmakta olup, bu sene İzmir’den toplam 1165 proje başvurdu. Yapılan ön değerlendirme sonucu 102 proje sergilenmek üzere davet edildi. 69 tanesi İzmir ilinden olan projeler Ege Üniversitesi 50.Yıl Spor Salonunda sergilenmeye başlandı. Sergi sürecinde jüri değerlendirmeleri yapılacak ve her alanda dereceye giren projeler belirlenecek, sonrasında bölge birincileri Türkiye finallerine katılacak.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığının düzenlendiği 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bölge sergisi,  Ege Üniversitesi 50.Yıl Spor Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencilerinin zeybek gösterisi sonrası protokol konuşmalarına geçildi.

TÜBİTAK Koordinatörü Doç. Dr. Onur Dönmez yaptığı konuşmada; sergide bulunan projelerde büyük emekler olduğunu belirterek söze başladı. Ortaya konan projelerde öğrencisinden, rehber öğretmenine, jüri üyelerinden organizasyona kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay; bugün bilime ne kadar önem verdiklerinin ve bilim yolculuğunda gençlerin yanında olmaları gerektiğinin bilinci ile İzmir’de bulunduklarını ifade etti. Güzel atmosferde sağlanan güzel birliktelik için herkese teşekkür eden Çay, Türkiye finaline katılacak projeler için başarılar diledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür;  her şeyin hayal etmekle başladığını ancak sonrasında başarıya ulaşmak için büyük bir gayret, özveri ve emek gerektiğini ifade etti. Hiçbir başarıya çiçekli yollardan gidilmediğini, akıl teri ve alın terini birleştirmek gerektiğini söyleyen Yentür, böylece önce devletimiz için, sonra insanlığın huzuru, barışı ve mutluluğu için nice projelere, başarılara imza atılabileceğini vurguladı. Eğitim paradigmasının en temel fonksiyonunun; soran, sorgulayan, düşünen, üreten, analiz ve sentez yapıp yeni bir bilgiye ulaşmaya çalışmak olduğunun altını çizdi. Yentür, emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Beşiktaş deplasmanında
Sonraki Haber Başkan Kayalar: Önceliğimiz çocuklarımız, önceliğimiz ailelerimiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?