ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 47. Uluslararası KIBATEK Edebiyat Şöleni başlıyor

47. Uluslararası KIBATEK Edebiyat Şöleni başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
47. Uluslararası KIBATEK Edebiyat Şöleni başlıyor

Kıbrıs-Irak-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KIBATEK) ve Karşıyaka Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ‘47. Uluslararası KIBATEK Edebiyat Şöleni’ne geri sayım başladı.

10-12 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şölen; 1994-1999 döneminde Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan, Bosna Hersek Türkiye Fahri Başkonsolosu merhum Ahmet Kemal Baysak’ın anısına ithaf edilecek. Şölenin katılımcı ülkeleri ise Türkiye, Bosna Hersek, KKTC, Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Kırgızistan, Kosova, Gürcistan, Rusya, Romanya ve Irak’tan oluşacak. Organizasyon çerçevesinde toplam 12 ülkeden yaklaşık 30 şair, yazar, çevirmen, Türkolog ve akademisyen edebiyatseverler ile buluşacak. 

Şölenin ilk gün etkinliklerine Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak. Açılış kokteylinin ardından Azerbaycan’dan şölene katılacak olan sanatçı Zamina Babayeva bir piyano resitali sunacak. Sonrasında da A. Kemal Baysak’ın yaşamını anlatan belgesel gösterilecek. KIBATEK Derneği Başkanı Dr. Mevlüt Kaplan, A. Kemal Baysak’ın ailesi adına Abdullah Baysak, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Sehoviç, yurt dışından gelen konuklar adına KKTC’li akademisyen Yrd. Doç. Dr. Turgül Tomgusehan, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Behiye Çark ile Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Ardından KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam’ın yönetiminde KIBATEK Uluslararası Şiir Şöleni yapılacak ve tüm katılımcılara onur belgeleri takdim edilecek. 11 Aralık’taki etkinlikler, bir Boşnak yerleşimi olan Kemalpaşa’nın Halilbeyli Köyü’nde, 12 Aralık’taki etkinlikler de Aydın Yazarlar Şairler Derneği’nin katkılarıyla Aydın’da yapılacak. 

47. Uluslararası KIBATEK Edebiyat Şöleni hakkında bilgi veren KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam “Kuruluşu 1998 yılında dönemin Karşıyaka Belediye Başkanı A. Kemal Baysak'ın himayelerinde Karşıyaka'da gerçekleştirilen KIBATEK, 23 yıldır yurt içi ve dışında dil-edebiyat ve çeviri alanlarında uluslararası çalışmalar yapmaktadır. Biri dış ülkede olmak üzere yılda iki kez düzenlenen KIBATEK Uluslararası Edebiyat Şöleni, aynı zamanda İzmir'in 23 yıldır kesintisiz devam eden ve uluslararası literatüre / takvime giren tek edebiyat şöleni olma özelliğine sahiptir. 10-12 Aralık 2021 tarihleri arasında Karşıyaka Belediyesi ile birlikte gerçekleştireceğimiz 47. Uluslararası KIBATEK Edebiyat Şöleni'nde de Karşıyaka eski Belediye Başkanı, Bosna Hersek İzmir Fahri Başkonsolosu A. Kemal Baysak’ı sevgi, saygı ve minnetle anacağız. Etkinliklerimize tüm edebiyatseverleri bekliyoruz” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ufuk Sarıca: Çok kötü oynadık
Sonraki Haber Karşıyaka Balkan Kadınları Derneği start verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?