ANA SAYFA > GÜNDEM > 45 Yıl sonra madalyalarına kavuştular

45 Yıl sonra madalyalarına kavuştular

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
45 Yıl sonra madalyalarına kavuştular

Karşıyaka’da Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 60 gazi 45 yıl sonra madalyalarına kavuştu.

20 Temmuz 1974’te 1., 14 Ağustos 1974’te 2. Barış Harekatı'na katılan gaziler için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla “Kıbrıs Barış Harekatı Milli Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Töreni” düzenlendi. Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi ve hayatta olmayan gazilerin yakını 60 kişiye Milli Mücadele Madalyası ve Beratı tevcih edildi.
Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde yapılan törende Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler’in dua okudu. Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, yaptığı konuşmada "Çok şanslı bir tarihten geliyoruz. Tarihimiz gurur abideleri ile dolu.  Bu toprakları vatan yapmak için bedel ödemişiz. Kıbrıs’ı kendimizden ayırmamışız ve oraya yavru vatan demişiz. Biz bu bedeli 15 Temmuz’da ödedik. Nerede bir mazlum gördüysek içimizdeki o duygular depreşivermiş bu sefer de imkansızı mümkün kılmışız. Kartalların bile uçmaya cesaret edemediği o meşhur Beş Parmak dağlarının zirvesine bu vatanın evlatları tankları çıkarmışlar. İmkansızı mümkün kılmışız. 15 Temmuz’da da böyle yapmışız tanklardan, toplardan müteşekkil bir ihanet çetesine çıplak el ile dur diyebilen, mücadele edebilme ruhu taşıyan bir milletin mensuplarıyız" dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Kitap Kulübü edebiyat tutkunlarını bekliyor
Sonraki Haber Mavişehir'de yollar göle döndü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?