ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 34. Uluslararası İzmir Festivali başlıyor

34. Uluslararası İzmir Festivali başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
34. Uluslararası İzmir Festivali başlıyor

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), 34. Uluslararası İzmir Festivali’ni günümüzün olağanüstü koşullarının elverdiği ölçüde 19 – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenleyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü, Portekiz Büyükelçiliği ile Portekiz İzmir Fahri Konsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi İzmir işbirliği ile düzenlenen 34. Uluslararası İzmir Festivali’nin programında yer alan altı etkinlik Celsus Kütüphanesi, Çeşme Kalesi, İzmir Agora ve Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.
 
Acılı geçen uzun salgın süreci yeni bilinmezlere doğru yol alırken, insanlık ‘yeni normallere’ alışmaya çalışmaktadır. İki büyük savaşı ve irili ufaklı pek çok badire atlatan yaşlı dünyamız kuşkusuz bu salgından da kurtulacaktır. Kurtuluşun hızlanması ve insanlığın daha çabuk iyileşebilmesi için evrensel sağaltım yolu olduğuna inandığımız sanata sığınıyor; Kuruca başkanımız Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın  “Yaşamın anlamı, her şeyden çok sanatla kavranabilir. 2000’li yıllar kültür ve sanatın, tüm toplumlar ölçüsünde yaratılıp paylaşıldığı, yepyeni bir kültür demokrasisinin başlangıcı olacaktır” sözlerini rehber kabul ediyor.

11. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Konseri
34. Uluslararası İzmir Festivali, 19 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 21.30’da Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak anlamlı bir konserle başlayacaktır. İKSEV’in, ‘geleceğe bırakılan önemli bir kültür mirası’ olarak gördüğü, genç bestecilerimize yeni ufuklar açan 11. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması, ‘Viyolonsel Konçertoları’ nın yarışacağı bu konserle sonuçlanacak.
 
“11. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması”na on bir yapıt katılmıştır. Seçici Kurulun yaptığı Birinci Değerlendirme Toplantısı’nda iki konçertonun Yarışma Konserinde seslendirilmeleri uygun bulunmuştur. Seslendirilecek konçertolar, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine katılımcı değerlendirme ile Seçici Kurul, Orkestra üyeleri ve Dinleyicilerin oylarıyla ödüllendirilecek.

Genç bestecilerimiz Recep Gül’ün ve Ufuk Biçak’ın eserlerini, genç ve başarılı şeflerimizden Orhun Orhon yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde günümüzün başarılı çello solistleri Poyraz Baltacıgil ve Nil Kocamangil seslendirecektir. Ücretsiz olan bu konseri izlemek ve değerlendirmeye katılmak isteyenlerin AASSM’deki ana gişeden davetiyelerini almaları gerekmekte.

Çeşme Kalesi 20 Ağustos 2021 Cuma gecesi 21.30’da İtalya’nın en parlak genç yıldızlarını ağırlayacaktır. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile gerçekleştirilecek ‘Bir Opera Gecesi’ konserinde, İtalya’nın ödüllere doymayan genç sopranosu Sabrina Sanza ve unutulmaz sesler arasına girmeye aday bariton Guido Dazzini, sıra dışı yetenekte piyanist Michele Renna eşliğinde söyleyecektir. İtalyan operasının genç yıldızları, Çeşme Kalesinin büyüleyici atmosferinde, Donizetti, Verdi, Rossini, Mascagni, Puccini ve Mozart operalarından seçilmiş unutulmaz bir program sunacak.

Antik dönemin en görkemli kent agoralarından biri olan İzmir Agorası 22 yıl sonra tekrar Uluslararası İzmir Festivali mekânları arasında yer alacaktır. 24 Ağustos 2021 Salı günü 21.30’da, gelmiş geçmiş en seçkin oda müziği gruplarından biri olarak tanımlanan Schumann Quartet İzmir Agora’da Festival izleyicisi ile buluşacaktır. İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilecek konserde Erik Schumann, Ken Schumann (keman), Liisa Randalu (viyola), Mark Schumann’dan  (viyolonsel)oluşan Schumann Quartet; Beethoven’ın Yaylı Çalgılar Dörtlüsü “La Malinconia '' ve 14 Numaralı Yaylı Kuarteti ile Aribert Reimann’ın Adagio – “Schumann'ın Anısına” adlı eserleri seslendirecek. 

Her zaman bale literatürünün en güzel eserlerini programına almakla tanınan Uluslararası İzmir Festivali bu kez seyircisini çığır açmış bir eserle buluşturacaktır. 1917 yılında, 1. Dünya Savaşı henüz devam ederken, Jean Cocteau’nun bir Kübizm manifestosu olmasını düşünerek yazdığı, Pablo Picasso’nun sahne ve kostüm tasarımını yaptığı, Leonid Massine’nin koreografisini hazırladığı ve müziklerini döneminin müzik anlayışını değiştiren Erik Satie’nin yaptığı Parade & the Velvet Gentlemen balesi 26 Ağustos 2021 Perşembe günü 21.30’da Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek. 

27 Ağustos 2021 Cuma günü İzmir Agora, alışılmışın dışında bir piyano resitaline sahne olacaktır. Dünyanın sayılı 4 el piyano ikililerinden MusicOrba, Portekiz Büyükelçiliği ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 34. Uluslararası İzmir Festivali’ne katılacaktır. Ricardo Vieira ve Tomohiro Hatta, Fernando Lopes-Graça’nın “Rustik Portekiz Melodileri” ve Felix Mendelssohn’un “Bir Yaz gecesi Rüyası Uvertürü”nü seslendirecek.

34. Uluslararası İzmir Festivali, Fransız Kültür Merkezi İzmir işbirliği ile yapılacak “TROVAORES - Antonio Placer Sextet - Antonio Campos & Rafael Campallo” konseriyle sona erecektir. Trovaores projesi, Flamenko, caz ve şansonların, Grenoble ve Granada’nın karla kaplı dağlarının kalbinden çıkıp bir araya gelişinin hikâyesidir. Antonio Campos  (vokal, cajón), Pablo Suárez (piyano), Juan Antonio Suárez "Canito"(gitar), Jose Luis López (çello), Gabriele Mirabassi (klarnet), Antonio Placer’dan (vokal) oluşan altı müzisyen ve dansçı Rafael Campallo, kurallardan oluşan ama sınırları aşan müzikal bir hikâye anlatmak için büyük bir heyecanla, 31 Ağustos 2021 Salı günü Çeşme Kalesi’nde bir araya gelecek.

34. Uluslararası İzmir Festivali’nin afişi genç grafik sanatçısı Resul Çelik’in imzasını taşımaktadır. 2018 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünden mezun olan Resul Çelik, aynı yıl, Erzurum’da bir ajansta grafik tasarımcı olarak işe başlamıştır.  2019 yılından itibaren yaklaşık bir buçuk yıl, yerli ve yabancı markalarla; kurumsal kimlik ve kullanıcı ara yüzü tasarımı alanlarında freelance olarak çalışan Çelik, halen 74 Studio’da Sanat Yönetmeni olarak kariyerine devam etmekte.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZDENİZ'de toplu iş sözleşmesi sevinci
Sonraki Haber Türkiye’nin 35 üniversitesinden gençler Buca’yı keşfetti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?