ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 34. Uluslararası İzmir Festivali başladı

34. Uluslararası İzmir Festivali başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
34. Uluslararası İzmir Festivali başladı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), düzenlediği 34. Uluslararası İzmir Festivali dün gece (19 Ağustos 2021) Celsus Kütüphanesi’nde yapılan 11. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Final Konseri ile başladı. Konser öncesinde İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, “Festival ruhunu sanat, sevgi, barış duygularıyla yaşamamızı ve kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayan” Festival destekçilerine teşekkür plaketlerini sundu.

“Viyolonsel Konçertosu” dalında düzenlenen  “11. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması”nın ilk elemesinde, katılan 11 eser arasından Ufuk Biçak ve Recep Gül’ün konçertoları finale kaldı.  Yarışma konserinde Şef Orhun Orhon yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Recep Gül’ün konçertosunu çellist Poyraz Baltacıgil, Ufuk Biçak’ın konçertosunu çellist Nil Kocamangil seslendirdi. Dinleyicilerin, orkestranın ve seçici kurulun oylarının eşit çıkması sonucunda birinciliği Ufuk Biçak ve Recep Gül paylaştılar.
Konser sonrasında İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Şef Orhun Orhon’a, İZDSO Müdürü Jale Özge Tanrıver’e, çellistler Nil Kocamangil ve Poyraz Baltacıgil’e teşekkür plaketlerini sundu. Kazananlara plaketlerini Filiz Eczacıbaşı Sarper ve Seçici kurul üyesi, Devlet Sanatçısı Rengim Gökmen verdi. 

İlk seslendirilişlerinde kaydedilen iki konçertonun CD’si İKSEV tarafından bastırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü, Portekiz Büyükelçiliği ile Portekiz İzmir Fahri Konsolosluğu ve İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlediği 34. Uluslararası İzmir Festivali, 20 Ağustos 2021 Cuma akşamı Çeşme Kalesinde İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak “Bir Opera Gecesi” konseriyle devam edecek.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Soyer, Ak Parti'li Sürekli'yi ziyaret etti
Sonraki Haber Bayraklı Belediyesi’nden liyakatlı seçim

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?