ANA SAYFA > GÜNDEM > 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Karşıyaka'da coşku ile kutladık...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Karşıyaka'da coşku ile kutladık...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Karşıyaka'da coşku ile kutladık...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tüm yurdumuzda, dış temsilciliklerimizde olduğu gibi Karşıyaka'da da büyük bir coşkuyla kutladık.

Cumhuriyet'in ilanının 102.yılında Karşıyaka'da çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanmaya devam ediliyor. 
Sabah ilk olarak Kaymakamlık Makamında Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Emin Yılmaz ve Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı vekili Erdem Işık, Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Çetin tebrikleri kabul etti.
Tebrik töreninden sonra Bahriye Üçok Bulvarındaki tören alanında saygı duruşunda bulunuldu, Belediye Bandosu eşliğinde istiklal Marşı okundu. 
Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Emin Yılmaz, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ile birlikte törenlere katılan öğrenciler ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Törene, Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Emin Yılmaz ve Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ile eşi Altan Ünsal, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı vekili Erdem Işık, Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arzu Günaydın, AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Köse, CHP İlçe Başkanı Levent Güçlü, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, İyi Parti İlçe Başkanı Yetkin Hafızoğlu, resmi kurum ve STK bağışı, gaziler, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilciler, okullardan öğretmenler ve sertifika ile Karşıyakalılar katıldı.
Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir günün anlamını ve kapsamı ile ilgili bir konuşma yaptı. Kaymakam Demir yaptığı konuşmasında Cumhuriyet'in milletimizin çıkış yolunun belirtildiğini söyledi. "Tarih sahnesine çıktığı ve var olduğu ilk gün beri esareti asla kabul etmemiş, bağımsızlığına aşık büyük milletimizin, bölgenin şartsız kendisine ait olduğunu tüm dünya ilan ettiği bugün. Bu müstesna, cumhuriyetimizi bugünlere getiren büyük Atatürk ve dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, kahraman ve şükranla yad ediyorum. Bugün burada ve bulunan tüm gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum, sağlık, afiyet ve uzun ömürler.
“Dünya efendilik taslayan emperyalist güçler…”
Geçmişlerini unutan, hatırlamayan milletler o'nu tekrarlamaya mahkumdurlar. tarihi boyunca özgür ve bağımsız yaşamış olan Milletimizin sorumluluğuna esaret zincirini takmaya kalkmışlardır. Vatan tarihinin atılması istenen Türk milleti, günümüzde emsalsiz mücadelenin sonunda Türkiye Cumhuriyeti'nin 29 Ekim 1923'de kuruluşuyla yeniden doğmuştur. 
Cumhuriyet milletimizin geleneksel çıkış hareketleri. Askeri ve siyasi bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk, lider konumda ile bu yolun dünya ile birleşmesinden, uluslararası yarıştan kopmaktan, bilim ve çağdaşlıktan geçtiğine işaret etmiştir. ''Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır'' diyen büyük Atatürk'ün en büyük eseri kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bizlere onu yeni nesille düşen görevimizi yaşatmak, güçlendirmek ve koşullar ne olursa olsun, var gücümüzle onu muhafaza ve müdafaa etmektir.
“Tarihimiz hep mücadelelerle geçti”
Değerli üretimim, dünyanın en güzel coğrafyasında, ama üzerinde hiçbir zayıf devleti barındırmamış zorlu ve bir o kadar da kırılgan bir coğrafyada baskı. Tarihimiz hep mücadelelerle geçti, ecdadımız bu topraklara sahip olmak için çok büyük bedeller ödedi. Bugün de devletimiz ve aziz milletimiz Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Doğu Akdeniz ve Ege başta olmak üzere sahada tüm kararlılığıyla mücadelesine devam etmektedir. İnanıyoruz ki biz bir ve beraberlik oldukça genişleyemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur. Çağlar'ın esnekliği kapatan ecdadımızın büyüklüğüne tarih ve bütün dünya için toplanmalık yapmıştır. Çok kutuplu dünyaya geçiş sancılarının devam etmesi, hızla devam etmesi dünya konjonktürünün ortaya çıkardığı zorluklara rağmen, devletimizin ve halkımızın Cumhuriyetimizi sahiplenme ve yaşatma azmi her duruma daha da güçlüdür. Bütün dünya bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti bir dünya devleti olarak büyük Atatürk'ün işaret ettiği parlak geleceklere uygun, Milletimizin olanakları ve toplumsal gücü ile bu atılımı gerçekleştirecek güce sahiptir ve bu önü kesilemez bir yoldur.
Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını; aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet ve şükran günlerinde saygıyla anıyorum. Yine de hayatta kalabilmek, yurdun bir köşesinde cumhuriyetimizin yaşaması, gelişmeler ve yükselme için fedakârca mücadele eden, emek veren tüm insanlarımızı da rahmete, minnet ve şükranla yad ediyorum.”

Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir'in günün anlamını ve yaptıkları konuşmasından sonra aldığı şiirleri okudu. Avrupa birincisi Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterisinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Cumhuriyet konulu şiir, resim, yarışmada katılanların puanları verildi. 

Kıta İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışmasında birinci olan Nebahat Alpaslan Karadavut ilkokulu birinci sınıf öğrencisi Sare Beren Başok'un İstiklal Marşını okuması, Nebahat Alpaslan Karadavut ilkokulu minik çocuklarınin festivali, Balkan atletizm şampiyonası, Dünya dördüncüsü Mustafa Kaya Spor çalışmalarının jimnastik Lisesi, Karşıyaka Anadolu Korosunun Karşıyaka Belediye Bandosu türkü ve şarkılar ile Kafka'nın maçlarında gazilerin Yürüyüş kortejinden geçiş uzun süre alkışlandı.
Törenin ardından Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Emin Yılmaz, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve protokoldekiler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arzu Günaydın ve program görevlileri tebrik etti.
Birinci sınıf öğrencisi İstiklal Marşı'nı ezbere okuması ayakta alkışlandı

Sabah saatlerinde babaannesini kaybeden Mustafa Kaya Spor Lisesi öğrencisi Ege Ertöz'ün gösteriye katılması, Nebahat Alpaslan Karadavut ilkokul birinci sınıf öğrencisi Sare Beren Başok'un İstiklal Marşı'nı ezbere okuması büyük ilgi aldı

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Oda Orkestrası'ndan Cumhuriyet Bayramı'na özel muhteşem konser
Sonraki Haber Karşıyaka'da Gökhan Şensan unutulmadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?