ANA SAYFA > EĞİTİM > 22 STK Bostanlı'da mültecilere okul yapılmamasını istiyor!

22 STK Bostanlı'da mültecilere okul yapılmamasını istiyor!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
22 STK Bostanlı'da mültecilere okul yapılmamasını istiyor!

Karşıyaka'da faaliyet gösteren 22 STK, Bostanlı'ya mültecilere yapılacağını iddia ettikleri lise için protesto gösterilerini devam ederken, bugün bir basın açıklaması yaptı.

Ayrıca STK'lara Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğünün bugün için verdiği randevu, müdürün acil toplantısı nedeniyle ileri bir tarihe erteledi. Bu nedenle de STK temsilcileri Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşemedi. 
STK tenmsilcileri Karşıyaka Hükümet Konağı önünde bir basın açıklaması yaptı.
Bu konuda yapılan açıklama şöyle:
"Biz Karşıyakalıları yakından ilgilendiren ve kaygılandıran;  Karşıyaka/Bostanlı Mah. Cengiz Kocatoros Cad. 1798 sokakta “Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesi” kapsamında  yapılmakta olan okul ile ilgili sorularımız yazımız ekinde sunulmuştur..
Karşıyakalıların ortak endişelerinden oluşan bu sorularımıza yazılı olarak açıklık getirmenizi ve basın yoluyla Karşıyakalılara duyurmanızı bekliyoruz..
Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KARŞIYAKA ŞB. 
BOSTANLI ESNAF SANAYİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ
ÇAMERIA ARNAVUTLARI KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
DİSK EMEKLİ-SEN
İZMİR ÇORUM DERNEKLERİ FEDERASYONU   
KARŞIYAKA  S.T.K LARI PLATFORMU  
KADIN GÜCÜ DERNEĞİ  
KARŞIYAKA BİRLİĞİ DERNEKLER FEDERASYONU    
KARŞIYAKA KÜLTÜR VE SANAT FEDERASYONU 
KARŞIYAKA SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ  
KARŞIYAKA ULUS DERNEĞİ  
KENT KONSEYİ
KORUYUCU AİLELER YARDIM VE YAYGINLAŞMA. DERNEĞİ
KÖY KÜTÜPHANELERİ OLUŞ. KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM  DERNEĞİ
LATİFE HANIM GRUBU
TUNA KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ
TÜRK ANNELER DERNEĞİ KARŞIYAKA ŞB.
TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ KARŞIYAKA ŞB.  
TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ İZM. ŞB      
YENİ KUŞAK KÖY ENSTİTÜLÜLER DERNEĞİ KARŞIYAKA ŞB.
ZÜBEYDE HANIM ALEVİ-BEKTAŞİ KÜLTÜR YAŞATMA DERNEĞİ
ZÜBEYDE HANIM PLATFORMU

İZMİR KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE SORULARIMIZDIR
1- Karşıyaka/Bostanlı Mah. Cengiz Kocatoros Cad. 1798 Sokakta  “Kriz zamanlarında herkes için eğitim Projesi” doğrultusunda, Avrupa Birliği fonlarıyla yapılmakta olan okul için;  Müdürlüğünüzün web sayfasında; “İnşa edilen okulların tamamı devlet okulu olup çocuklarımızın ihtiyaçlarına yönelik yapılmaktadır. Okullar tamamlandıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmekte ve bölgede yaşayan tüm çocuklar bu okula kayıt olabilmektedir.” yazmaktadır. (https://karsiyaka.meb.gov.tr/www/kriz-zamanlarinda-herkes-icin-egitim-i-ii-iii-ve-egitim-altyapisinin-guclendirilmesi-projeleri-hakkinda-bilgilendirme/icerik/734)
Ayni Proje için, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun web sayfasında: 
“Genel Hedefler olarak: Odak illerde Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve ev sahibi öğrenciler için eğitime erişimi artırmak.
Hedef  gruplar olarak: Eylemin hedef grubu, 3-17 yaş aralığındaki Suriyeli ve Türk çocuklar olacaktır” yazılıdır. (https://www.avrupa.info.tr/tr/proje/kriz-zamanlarinda-herkes-icin-egitim-iii-10395
Yukarıda adresi yazılı OKUL KİMLERİN ÇOCUKLARI  İÇİN YAPILMAKTADIR ?..
2- AB fonlarıyla yapılacak okullarda okuyacak çocuklar için I ve II nolu projelerde “Sığınmacılar ve gerekirse Türk çocukları” olarak ifade kullanıldığı halde III .nolu projede bu ifade “Geçici koruma altıdaki SURİYELİLER ile EV SAHİBİ ÇOCUKLAR” değiştirilmiştir. 
Bu cümledeki EV SAHİBİ ÇOCUKLAR kimlerdir?  Ve böyle bir değişikliğe ne için GEREK GÖRÜLMÜŞTÜR?....    
3- 2021 rakamlarına göre 350.000 nüfusu olan Karşıyaka’mızda yerleşik KAÇ MÜLTECİ AİLE vardır?.  Ve  bu ailelerin OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUK SAYISI NEDİR?..
4- Bu pojeye bağlı olarak yapılacak olan okullardan biri için de, İzmir İlçeleri arasından Karşıyaka’mız ve  özellikle de  BOSTANLI Mahallemiz seçilmiştir. Gerek ilçemizde gerekse Türkiye genelinde yapılacak bu tür okullarla beklenilen KÜLTÜREL MELEZLEŞME ayni zamanda istenmeyen TOPLUMSAL KARGAŞALARA da sebep olabilecektir. Bu olumsuz olayların yaşanmaması için bu okulların Suriye sınır bölgelerinde yapılması GEREKMİYOR MU?
5- AB fonlarıyla yapılacak olan bu okula ait sözleşme ve proje detaylarının Karşıyakalılara açıklanmasında MAHZUR VAR MIDIR?
6- MEB bağlı devlet okulları olarak ifade ettiğiniz bu okullarda eğitim sistemi olarak Türk Milli Eğitim Sistemi mi UYGULANACAK? ..EĞİTİM DİLİ NE OLACAK?..
7- AYRI KÜLTÜR VE DİLLERDEKİ Türk Çocuklarıyla Geçici Sığınmacı Suriyeli Çocukların ayni okullarda ve ayni dersliklerde BİRLİKTE EĞİTİM ALMASI SAĞLIKLI MIDIR?
8- Yatılı Okul olmayacağı söylenen bu okuldaki 32 derslikte eğitim alacağı ifade edilen yaklaşık 1000 ÖĞRENCİNİN AİLELERİ NEREDE İKAMET ETTİRİLECEK? 
9- En demokratik yerel yönetimler alanlarına, Orta Doğu yoğunluklu mülteci okulları açmak; “Orta Doğu’ya demokrasi götüreceğiz” vaadiyle çıkılan yolda demokrasiyle yönetilen Türkiye’ye biçilen “Ilımlı İslam” kapsamındaki projelerin DEVAMI NİTELİĞİNDE MİDİR?..
10- Türk çocuklarının özellikle “İmam Hatip” okullarına gönderilmesi için büyük bir gayret sarf edilirken,  bu proje kapsamındaki okulların kolej ve fen lisesi olacağı ifade edilmektedir. Geçici Sığınmacı Suriyeli Çocuklar için NEDEN İMAM HATİP OKULLARI TERCİH EDİLMİYOR? Bu tercih Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu TARAFINDAN MI YAPILMIŞTIR?...

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 3 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 1
Önceki Haber Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran Karşıyaka'da anıldı
Sonraki Haber Kıyı ve deniz dibi temizliği sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?