ANA SAYFA > SPOR > 2. Karşıyaka Çocuk Atletizm Şenliği göz doldurdu

2. Karşıyaka Çocuk Atletizm Şenliği göz doldurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
2. Karşıyaka Çocuk Atletizm Şenliği göz doldurdu

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Karşıyaka İlçe Sağlık İl Müdürlüğü,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliği ile “2. Karşıyaka Çocuk Atletizm Şenliği” gerçekleştirildi.

Şenliğe Karşıyaka’daki 12 ortaokuldan 144 öğrenci 6 branşta yarışarak hayallerine koştular, Hedeflerine atış yaptılar, engelleri aştılar, zamana karşı yarıştılar. Ödüller aldılar.

Atakent Hasan Türker Futbol Sahası'nda düzenlenen şenliğe, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakçı, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, İlçe tarım Müdürü İsmail Emetli, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Sivil Toplum Kuruluşları ile Karşıyaka İlçesinde bulunan tüm ilk ve ortaokullardaki spor kulüplerindeki öğrenciler katıldı.

“İlklerin öncüsü İzmir, İzmir'in de öncüsü olan Karşıyaka”

2. Karşıyaka Çocuk Atletizm Şenliğinin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, ilklerin öncüsü İzmir, İzmir'in de öncüsü olan Karşıyaka'da bu güzel çalışmayı görmekten çok mutlu olduğunu belirterek, şenliğin hazır hale gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığının çok önemli olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Salnur sağlık ve spor için de beslenmenin tartışmasız yerinin büyük olduğunu söyledi.

“Sağlıklı nesiller doğru ve yeterli beslenme ve spor yapan çocuklarımızla yetişecek. Hele de spor yapan çocuklarımızın, gençlerimizin bilinçli beslenmeleri konusunda değerli ailelerine ve eğitimcilerimize büyük görevler düşüyor.  Her türlü sebze, meyve, proteinden yeterli şekilde beslenmeleri hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri açısından zorunlu. Bu konuda dikkat çekmek üzere şenliğimizde siz değerli misafirlerimize ve çocuklarımıza balık ekmek ikram edilmesinin anlamlı olacağını düşündük. Bu konuda desteklerini esirgemeyen değerli hayırsever vatandaşlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

“Bu etkinliklerimizin devamını diliyorum”

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel de yarınların teminatı olan çocukların spor yoluyla gelişimlerine ve eğitimlerine katkı sağlamak, onlarda spor kültürü oluşturarak dengeli ve sağlıklı bir kişiliğe sahip olmalarını sağlamak amacıyla var güçleriyle çalıştıklarını açıkladı.  Kaymakam Yücel “Bu etkinliklerimizin devamını diliyorum. Gelecek yıllarda bu çalışmaları daha geniş ve etkin yelpazede, daha çok ayrıcalığa kavuşacağını ümit ediyorum.” diye konuştu.  

İlçe sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Etkinlikte kumanya ve promosyon temini sağlayan başta Prof. Dr. Semih Salnur olmak üzere Ege İhracatçıları Birlikleri’ne, Atletizmir projesi çalışmalarında kullanılan spor aletleri ve malzemelerinin yapılmasında desteklerini esirgemeyen İzmir Tersane Komutanı  Kıdemli Albay Korkut Şen’e, Dalan Kimya Endüstri A.Ş.’ne, Karşıyaka Kızılay Şubesi’ne, Türkiye Atletizm Federasyonuna, öğrenci ve öğretmenlerimize  çok teşekkür ederiz dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, 2. Karşıyaka Çocuk Atletizm Şenliğine Sağlıklı Yaşam Aracı ve Organ Bağışı Standı ile katıldı. Sağlıklı Yaşam Aracında fiziksel sağlık kontrolleri yapıldı, sağlıkta merak edilen sorulara yanıt verildi.

 

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bu konser kaçmaz…
Sonraki Haber Müftü Gürler ‘’Annelere saygı göstermek dini ve vicdani bir görevdir”

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?