ANA SAYFA > GÜNDEM > Veli Der’den Karşıyaka'da ''Çocuk Hakları İstismarı'' sergisi

Veli Der’den Karşıyaka'da ''Çocuk Hakları İstismarı'' sergisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Veli Der’den Karşıyaka'da ''Çocuk Hakları İstismarı'' sergisi

Öğrenci Veli Derneği (Veli Der), 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, Çocuk Hakları İstismarı’yla ilgili fotoğraf sergisi açtı.

Karşıyaka Belediyesi Sancar Maruflu Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi sergi salonunda, gerçekleşen sergide, dünyada ve Türkiye’de çocuk hakları ihlallerine dikkat çekildi.

Veli Der İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Aydın, “20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi; 196 ülke tarafından onaylanmasıyla, taraf olan ülke sayısının en yüksek olduğu sözleşme özelliğini taşıyor. Ancak, taraf ülkeler sözleşmenin yükümlülüklerini yerine getirmediği için, dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde eğitim hakkına ulaşamama, çocuk istismarı, çocuk emeğinin sömürüsü ve iş cinayetleri, çocuk yaşta evlilikler, çocuk katliamları gibi çocuk hakları ihlalleri korkunç boyutlardadır. Veli Der İzmir 2 No’lu Şube olarak, dünyada ve ülkemizde yaşanan bu çocuk hakları ihlallerine dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak için, Karşıyaka Sancar Maruflu Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi Sergi Salonu’nda fotoğraf sergisi açtık” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka zirveyi takipte...
Sonraki Haber Gappi: Artık şiddet haberleri yazmak istemiyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?