ANA SAYFA > GÜNDEM > Türkiye’de ilk: Karşıyaka'da komşuluk uygulaması başladı

Türkiye’de ilk: Karşıyaka'da komşuluk uygulaması başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye’de ilk: Karşıyaka'da komşuluk uygulaması başladı

Mahalle sakinleri arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan dijital komşuluk uygulaması 'Hoplr', Belçika ve Hollanda'nın ardından Türkiye'de ilk kez Karşıyaka'da hizmet veriyor.

Hoplr uygulamasının dayanışma kültürüne katkı sağlayacağının altını çizen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Hoplr uygulamasını muhakkak indirin, iletişimimizi daha da güçlendirelim; paylaşalım, sosyalleşelim, ödünç alıp, yardımlaşalım" dedi.

Karşıyaka'da test sürecini tamamlayan Hoplr, ilçenin tamamında hizmet vermeye başladı. Atakent, Bostanlı, Mavişehir ve Yalı mahallelerinde test kullanımı yapılan uygulama, daha kapsamlı bir hizmet alanına erişti. Test sürecinde komşular arası güvenli iletişim kurulması sağlandı; birbiriyle tanışan komşular yardımlaşma ve sosyalleşme şansına erişti.Karşıyakalılara seslenen ve tüm ilçelilere Hoplr uygulamasını indirmesi için çağrıda bulunan Başkan Tugay, şunları söyledi:"Karşıyaka'mızda verdiğimiz her hizmet, gerçekleştirdiğimiz her projede yurttaşlarımızın fikrini merkeze almayı önemsiyoruz. Verimli ve etkin belediyecilik anlayışı için sorumluluk alıyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin sesine kulak veriyor, katılımcı ve insan odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz birçok çalışma ve yöntemle Karşıyakalıların kent yönetiminde etkin ve aktif bir şekilde söz sahibi olmasını sağlıyoruz. Hoplr uygulaması ile de daha geniş katılımlı anketler ile daha kapsayıcı kararlar alacak, duyurularımızın etkisini de artırmış olacağız. Değerli Karşıyakalılar Hoplr uygulamasını muhakkak indirin iletişimimizi daha da güçlendirelim; paylaşalım, sosyalleşelim, ödünç alıp, yardımlaşalım."

PAYLAŞ
Beğendim 13 Muhteşem 4 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 2 Kızgın 1
Önceki Haber Hayat Boyu Öğrenme Haftası Karşıyaka'da yapılacak
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka 1-0 geriye düştü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?