ANA SAYFA > GÜNDEM > Türk Kızılayı Karşıyaka Şubesi büyük takdir topladı

Türk Kızılayı Karşıyaka Şubesi büyük takdir topladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türk Kızılayı Karşıyaka Şubesi büyük takdir topladı

Depremin ilk anından bu zamana kadar faaliyetlerine devam eden Türk Kızılayı gönül köprüleri kurmaya devam etti.

Türk Kızılayı Karşıyaka Şube Başkanı ve Smyrna Bölge Koordinasyon Başkanı Kamil Karadeniz, yaptıkları çalışmalar ve Kızılay’a gelen destekler hakkında www.karsiyakahaber.com a bilgi verdi.
Deprem bölgesinde nasıl organize olduklarını aktaran Karadeniz, yaşadıkları süreci bizimle paylaştı: “Deprem esnasında biz bölgedeydik. Karşıyaka Şube binamızda kadın kolları ve gençlik kollarımızın toplantısına katılmıştım. Depreme toplantı sırasında yakalandık. İlk önce şubeyi tahliye ettik. Karşıyaka ilçesinde depremden birçok bina hasar görmüştü ama yıkılan bina yoktu. İlk etapta ise en çok hasarlı bina olarak tespit edilen Bayraklı’ daki Rıza Bey apartmanına giderek malum sürece başladık” dedi.
Depremin ilk anından itibaren geçen süreç içerisinde Türk Kızılay’ı şunları yaptı; Bulunduğumuz bölge Smyrna Meydanı diye adlandırdığımız 63 bin metrekarelik bir alan. Burada 317 barınma çadırımız mevcut. Depremden bugüne kadar geçen süreç hızla gelişti ve çok hızlı organize olduk.”
Yaklaşık 15 günlük süreçte Türk Kızılayı’nın yaptığı temel yardımlar hakkında bilgi veren Karadeniz; “15.11.2020 itibariyle bölgede dağıtım yaptığımız toplam otuz noktamız var. Bu noktalara 23.150 günlük sıcak yemek dağıtılıyor. Alanlarda görev alan toplam 1580 Kızılay personeli, 6337 gönüllümüz var. Temel ihtiyaçlardan olan su ise 513.421. Sıcak ve soğuk içecek sayısı ise 292.807. Toplamda acil kullanılabilen gıda paketi 297.605. Alanda toplam 2048 adet barınma çadırlarımız kuruldu. 3778 adet ısıtıcı, 2657 adet mutfak seti dağıtıldı. Genel maksatlı koordinasyon çadırlarımızın sayısı ise 66 adet. Ayrıca 31.023 adet battaniye ve 329 adet yatak dağıtımımız oldu. Dağıtılan barınma malzemelerimiz ise 5303 adet” dedi.
Afetzedelerin afet barınma alanlarından sonraki sürecini dile getiren Karadeniz: “Buradan sonra yavaş yavaş depremzedelerimizi çeşitli noktalarda kurulacak olan “yaşam kenti” diye adlandırdığımız konteyner kentlere taşıyacağız. Konteyner kentlerden sonra da evler yapılacak. İnsanları tekrardan yuvalarına kavuşturduktan sonra onları evlerine yerleştireceğiz.”
“Hasar tespiti yapılmalı”
“Her mülk sahibi kapısının önünü süpürüyor olsa, temizlik işçisine gerek kalmaz” diyen Karadeniz: İnsanların oturdukları mülklerin riskli yapı olup olmadığının teyidini almalı dedi. Riskli yapıların olası depreme dayanıksızlığını gösterdiğinden dolayı en azından bu yapılabilir” diyerek vatandaşlara hasar tespiti yaptırmaları hususunda atıfta bulundu.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı
Sonraki Haber Karşıyaka’ya erteleme maçında tek gol, 3 puan

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?