ANA SAYFA > GÜNDEM > St. Helen’de ''Efsane Anneler'' için buluştular

St. Helen’de ''Efsane Anneler'' için buluştular

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
St. Helen’de ''Efsane Anneler'' için buluştular

İzmir Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği, Türkiye ve Polonya’nın sanat ve kültürünü tanıtmaya devam ediyor. Bu sene konseptini biraz değiştirerek, İzmir Polonyalıları tarafından anneler günü anısına ‘Efsane Anneler’ anısına müzikli bir gece düzenledi.

İzmir Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği ile İzmir Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ortak bir geceye imza attı. İzmir Pollonyalılar’ı tarafından kendi çocuklarının dışında, gösterdikleri çaba ve cesaretle binlerce çocuğa anne olup sevgi, şefkat ile kucak açarak ‘Efsane Anneler’  olarak seçilen Prof. Dr. Türkan Saylan ve Stanislawa Leszczynska anısına müzikli bir gece düzenledi. İzmir Karşıyaka’da bulunan Saint Helen Kilisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe İstanbul Polonya Başkonsolosluğu Temsilcisi Muavin Konsolos Piotr Drzewiecki ve çok sayıda konuk katıldı.

Gecede açılan standta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde (ÇYDD) burs olarak kullanılmak üzere çeşitli ürünlerin satışı yapılırken ünlü heykeltraş Yücel Kale’nin ressam kızkardeşi Gül Kale’de üzerinde kadın figürünün bulunduğu bir tablosunun satışından elde edilecek geliri yine ÇYDD’ne bağışladı. Türkçe ve Lehçe söylenen şarkıların ve şiir dinletilerinin ardından İstanbul Polonya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Temsilcisi Muavin Konsolos Piotr Drzewiecki ve İzmir Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği’nden Anna Örücü tarafından ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur Ertürkan’a plaket verildi. Saylan ve Leszczynska’nın yaşamını ilham verici iki hikaye olarak tanımlayan Muavin Konsolos Piotr Drzewiecki, annelerin yaşamlarımızdaki önemini paylaştı.

Drzwiecki, “Dernekler tarafından hazırlanan akşam için sizi tebrik ediyorum. Sadece insanlar arası değil devletler arası ilişkiler kuruyorsunuz şu anda. İki ülkenin tarihi ve değerlerini çok güzel tanıtıyorsunuz” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TRT İzmir Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu harikaydı...
Sonraki Haber 33. Uluslararası İzmir Festivali başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?