ANA SAYFA > GÜNDEM > Sendika eylemine katılan aile hekimine verilen cezayı yargı iptal etti

Sendika eylemine katılan aile hekimine verilen cezayı yargı iptal etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sendika eylemine katılan aile hekimine verilen cezayı yargı iptal etti

Karşıyaka’da görev yapan Genel Sağlık-İş üyesi bir aile hekimine, sendikalar ve sağlık meslek örgütlerince verilen “1 günlük iş bırakma eylemine” katıldığı için disiplin soruşturması başlatıldı.

Soruşturma kapsamında da hekime 12 ihtar puanı verildi. Genel Sağlık-İş, kararı yargıya taşıdı. İzmir 5. İdare Mahkemesi’nde iptal davası açıldı.

Mahkeme, yargılama sonucunda anayasa maddelerine işaret ederek “Kamu görevlilerinin toplantı, gösteri ve iş bırakma eylemlerine katılmalarında demokratik bir toplumda herhangi bir sakınca bulunmadığı açıktır” dedi. Mahkeme, eylemin, “izinsiz işe gelmemek” kapsamında değerlendirilemeyeceğine ve ihtar puanının da iptaline karar verdi. Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “İdarelerin anlamamakta ısrar ettiği ‘iş bırakma eylemlerinin, sendikal faaliyette bulunma özgürlüğü’ kapsamında bulunduğu ‘bir kez daha’ tescillenmiştir. Sendikalar, emek örgütleridir. Elbette sahada var olacaklardır” ifadesini kullandı. 

Cumhuriyet

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Stadı süreci için Başkan Tugay’dan Başkan Soyer’e teşekkür
Sonraki Haber Çorumlular Bostanlı'da buluşuyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?