ANA SAYFA > GÜNDEM > Şehir Plancıları Odası'ndan Mavişehir'deki arsa satışına itiraz

Şehir Plancıları Odası'ndan Mavişehir'deki arsa satışına itiraz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şehir Plancıları Odası'ndan Mavişehir'deki arsa satışına itiraz

Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de yer alan 856 metrekarelik arsanın satışa çıkarılmasına Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi itiraz etti.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden yapılan açıklama şöyle: "Bir süredir, ihale takibi yapan internet sitelerinde, Karşıyaka ilçesindeki bir taşınmaza ait bir ilan dolaşıyor. Taşınmazın mülkiyeti Karşıyaka Belediyesine ait ve satışa çıkaran da, Karşıyaka Belediye Başkanlığının ta kendisi.

Satışa çıkarılan taşınmazın tapu bilgisinde, Şemikler Mahallesi, 25562 ada 2 parsel yazıyor ve bu parsel, Mavişehir Toplu Konut Alanı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı içerisinde, "PTT" alanında kalıyor.  Planın adı başta önemsiz gelebilir ancak bu planın bir özelliği var. 

2020[1] yılında TOKİ tarafından açık arttırmaya çıkarılan ve satışına Karşıyaka Belediyesi tarafından itiraz edilen taşınmazlar da, bu planda yer alıyordu. TOKİ, toprak parçaları ile yetinmemiş, denize isabet eden alanları bile satışa çıkarmıştı.

O dönem, Karşıyaka Belediyesi, kendi resmi internet sitesinde, "satışı durdurmak ve arsaların ranta açılmasını engellemek için güç birliği" yapıldığını vurguluyor ve kendisini o güç birliğinin içerisinde sayıyordu.

Elbette ki, Karşıyaka Belediyesinin yetkilileri, gerçekleştirmeyi düşündükleri satış için kendilerince önemli gerekçeler bulabilir ve bunu kamuoyu ile paylaşabilirler. Ancak, ne yazık ki, bu gerekçelerin hiçbiri, imar planlarında kamu kurumlarına ayrılmış ve mülkiyeti kamuda olan alanların satışa çıkarılmasını meşrulaştıramaz. Çünkü planlama bilimi de, kamu çıkarları da açıktır: Kamu mülkiyetlerini özelleştirilmesi, halka karşı işlenen bir suçtur."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karakılçık buğdayı akademinin mutfağında
Sonraki Haber Dünya Çevre Haftası İzmir'de bir dizi etkinlikle kutlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?