ANA SAYFA > GÜNDEM > Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’a Karşıyaka Rotary Kulübü'nden ödül

Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’a Karşıyaka Rotary Kulübü'nden ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’a Karşıyaka Rotary Kulübü'nden ödül

Karşıyaka Rotary Kulübü, 2023-2024 yılı “Meslek Hizmet Ödülü”nü Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’a verdi.

Karşıyaka Rotary Kulübü dönem başkanı Seniha Ciucci, “Gönüllülük esası ile engelli hastalara ve özel çocuklara yönelik yapmış olduğu çalışmalarından dolayı kulübümüz ve yönetim kurulumuz bu yılki 'Meslek Hizmet Ödülü'nü Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’a verilmesine karar vermiştir. Toplantımızda mesleğini topluma hizmet konusunda kullanan, kendinden önce hizmet anlayışı ile çalışan Sayın Prof Dr Ertuğrul Sabah’a 'Meslek Hizmet Ödülü' vermekten çok mutluyuz" dedi. 

Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’a ödülünü Karşıyaka Rotary Kulübü dönem başkanı Seniha Ciucci ve UR 2440.Bölge 15.Grup Guvernör Yardımcısı Şebnem Guda birlikte verdiler. Karşıyaka Rotary Kulübü dönem başkanı Seniha Ciucci, 7 Şubat günü gerçekleştirilen ödül töreninde, Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’ı ve çalışmalarını yakından tanıma şansı elde ettikleri için çok şanslı olduklarını söyledi. 

Prof. Dr. Ertuğrul Sabah kimdir?
TDB Hizmet Ödülü sahibi ve Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, uzun yıllardır  zihinsel engelliler ve yatılı ilköğretim bölge okullarında öğrenim gören yoksul öğrencilerle yürüttüğü projelerle tanınıyor. Bağışlarla oluşturulan seyyar diş kliniği ve gönüllü ekibiyle şehir şehir dolaşan Prof. Dr. Ertuğrul Sabah,  binlerce engelli çocuğun diş tedavisini ücretsiz yapıyor.

Bu özverili çalışma, yönetmen Murat Erün tarafından ‘Dişçinin Korkusu’ adlı belgeselle ölümsüzleşti ve bu yıl düzenlenen 11.TRT Belgesel Ödülleri Ulusal Profesyonel Kategorisinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülü’nü kazandı. 

Ege Üniversitesi  Dişhekimliği Fakültesi’nden 1976 yılında mezun oldu. 1977-1983 yılları arasında Herborn/Almanya’da serbest dişhekimliği yaptı. 1983’de Giessen/Almanya’da  doktorasını tamamladı. 1983 - 1987 yılları arasında Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Tedavi Kürsüsü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 1988 yılında Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde ilk Pedodonti Doçenti oldu. 1993 yılından bu yana Pedodonti  Anabilim  Dalı'nda  Profesör Kadrosunda çalışmaktadır. Engellilerde dişhekimliği, erken ortodontik uygulamalar, alan dişhekimliği ve yerinde verilen dişhekimliği hizmetleri üzerine çalışmalar yapmaktadır.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber DP'nin İzmir Büyükşehir adayı Karşıyakalı
Sonraki Haber Kenan Sipahi ve Furkan Haltalı A Milli Takımı Aday Kadrosu'nda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?