ANA SAYFA > GÜNDEM > MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI KARŞIYAKALI GAZİLERİ ONURLANDIRDI

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI KARŞIYAKALI GAZİLERİ ONURLANDIRDI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI KARŞIYAKALI GAZİLERİ ONURLANDIRDI

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Muharip Gaziler Derneği Başkan ve yöneticileriyle birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi’ni ziyaret etti.

Karşıyaka ve Menemen'deki Gazileri kaynaştırmak adına gerçekleştirdiği ziyarette Gazilerin yoğun sevgi ve ilgisiyle karşılaşan Başkan Şahin, büyük mutluluk yaşadı.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Murat Gürçayır ve Dernek Yöneticileriyle birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Halil Taşçı'nın yanı sıra Kore ve Kıbrıs Gazileri'nin eşleriyle birlikte karşıladığı Belediye Başkanı Tahir Şahin; iki komşu ilçede gazilerin kaynaşmasını sağlamak adına gerçekleştirdiği ziyarette gördüğü yoğun ilgi ve sevgi karşısında büyük mutluluk yaşadı.

4. dönem Belediye Başkanı seçilen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'i insan odaklı hizmet anlayışından dolayı takdir ettiklerini ve saygıyla karşıladıklarını ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi Dernek Başkanı Halit Taşçı, "İzmir'de yaşayanlar olarak kendilerine her zaman saygı duyduk, bugün bizi ziyaret ederek onurlandırmalarından dolayı kendilerine, Başkan Yardımcılarına ve Gazilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Gazileri bir araya toplayarak iyi ve kötü günlerinde beraber olmalarını sağlamak adına 3 yıl önce yola çıktıklarını ve bugün üye sayılarının 600'e yaklaştığını söyleyen Dernek Başkanı Halit Taşçı, "Gazilerimizi bir araya getirmek yetmiyor. Bu ülkenin bize bedava gelmediğini, birileri tarafından hediye edilmediğini, bunun için çok bedeller ödendiğini, çok kan aktığını yeni nesillere aktarmak zorundayız. 4 ilçede törenlere katılmamızın amacı yeni nesillere Gazilerin kim olduğunu hatırlatmaktır. Biz Gazi'yiz dün cephede ne sorumluluğumuz varsa bugün de cephe gerisinde aynı sorumluluğu taşıyoruz" diye konuştu.

Dernek Üyeleri arasında ekonomik olarak sıkıntıda olan Gazilerin de bulunduğuna dikkat çeken Dernek Başkanı Halit Taşçı, Türkiye'de Gazilere her ay düzenli olarak ödeme yapan tek Belediye Başkanı'nın Tahir Şahin olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti; "Burada gördüğünüz insanların hepsi bir savaşa katılmış ve kendine göre bir kahramandır. Bazı törenlere katılan arkadaşlarımıza, maalesef ki Belediye Başkanlarımız gidip elini sıkmaktan imtina ediyor. Doğruyu da yanlışı da söylemek gerekir. Gazilerine her ay onları üzmeden, farkında olmadan elindeki imkanı kullanan bir tek Belediye Başkanı var, O da Tahir Şahin'dir. Bunun maddi değerinden çok manevi değeri daha önemli. Bunu da ayrıca takdir ediyoruz. Yöneticilerimizin farklı düşünceleri var biz onlara da kusur bulmuyoruz."

Sivil Toplum Örgütlerini, Muhtarları çok önemsediğini ancak Gazilere daha da fazla önem verdiğini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Dernek Başkanı Halit Taşçı'ın konuşmaları üzerine şöyle dedi; "Biz az veriyoruz belki ama candan veriyoruz. Bizim her ay verdiğimiz para Gazi büyüğümüzü zengin etmiyor, o manevi paradır. Manevi değer olarak veriyoruz."

Resmi bayramlarda ve törenlerde gönüllü olarak meydanlara çıkarak gelecek nesillere bu vatanın çok da kolay kazanılmadığını hatırlatan Gazilere teşekkür eden Başkan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti; "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletine tek devlet diyebiliyorsak ki içten ve dıştan bu devleti yıkmak isteyen güçler çok fazla. Bu milletin adına tek millet diyorsak ve bu milletin adı Türk Milleti'nden başkası olamaz diyebiliyorsak, yine kanla irfanla sulanmış bayrağımız tek bayrak diyebiliyorsak bunda öncelikle şehitlerimizin ve gazilerimizin çok çok büyük payı var. Bu duygular yani vatan, millet, devlet, bayrak duygusu olmazsa ne yaptığımız işin hayrı ve selameti olur, ne de yaşadığımız süreçlerde bir hayır ve selamet göremeyiz. Bu duygular gençlerimizde de olacak. Bu duyguyu bıraktığımız anda bu ülke çöküntüye doğru gitmeye başlar. Ben inanıyorum ki Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti, bu duygularla genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, şehitleriyle ve gazileriyle ilelebet yaşayacaktır" dedi.

Ziyaretinin sonunda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi Dernek Başkanı Halil Taşçı'ya, Menemen'e özgü toprak vazo ve testi hediye eden Belediye Başkanı Tahir Şahin; "Ben Menemen ve Karşıyaka'yı aynı çukur olarak görüyorum. Karşıyaka'ya baktığımızda dünyaca Menemenli hemşehrimiz var. Karşıyaka ve Menemen'in aynı topraktan büyüdüğünü ve yetiştiğini vurgulamak adına bu vazo ve testiyi sizlere hediye etmek istiyorum" dedi.

Dernek Başkanı Halil Taşçı'nın hediye ettiği şapkayı giyerek Karşıyaka sokaklarında gezen Başkan Şahin, kendisine hediye edilen flamayı da büyük bir onurla teslim aldı. Başkan Tahir Şahin'den ziyareti anısına, Kıbrıs Gazisi Zülfü Şengezer'e Gazilik Madalyası takması istendi. Şahin, "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" diyerek Gazilik Madalyası'nı Kıbrıs Gazisi'ne taktı

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ÖZGE ULUSOY'A İZMİR'DE BÜYÜK İLGİ
Sonraki Haber İZMİR'İN 100 BÜYÜK FİRMASI AÇIKLANDI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?